UFC

(FOTO) Cody Garbrandt izgleda nevjerojatno ispijeno pred debi u muha kategoriji

Cody Garbrandt

 Steve Marcus/Getty images/Profimedia
BIvši prvak UFC-ove bantam kategorije odlučio se za prelazak u nižu kategoriju

Tokom 2016. godine, Cody Garbrandt djelovao je kao nezaustavljiva sila bantam kategorije. Četiri pobjede ostvario je Cody te kalendarske godine, a definitivno najimpresivnija bila je ona protiv Dominicka Cruza kojom je došao do pojasa u bantam kategoriji. Garbrandt je tada bio neporaženi MMA borac s ukupno 11 pobjeda.

Međutim, nakon toga uslijedio je nagli pad. Cody je poražen u četiri od narednih pet mečeva i odlučio se za promjenu kategoriju. Bivši prvak bantama odlučio se za tranziciju u onu nižu, muha kategoriju. Radi se o dodatnih 10 'pounda' (4.53 kg) za skinuti, no Garbrandt smatra kako je to kategorija u kojoj također može postati prvakom.

Nešto manje od dva tjedna dijeli nas od njegovog UFC debija u toj kategoriji. Protivnik će mu biti opasni Kai Kara-France, trenutno šestorangirani izazivač muha kategorije. Ususret borbi, pojavile su se određene fotografije Codyja Garbrandta na kojima se jasno vidi da prelazi u nižu kategoriju.

Bivši UFC-ov prvak izgleda potpuno ispijeno i mnogi su zabrinuti za posljedice koje će ovakvo skidanje kilaže imati na njegovu izvedbu. Jedan od fanova na Twitteru napravio je i usporedbu gore prikazane fotografije i s Codyjevom građom dok je bio u bantam kategoriji. Razlika je očigledna.

Preostaje nam vidjeti kako će Garbrandt izgledati na samom danu vaganja, a još će zanimljiviji biti sami nastup. Kai Kara-France izuzetno je atraktivan borac koji preferira stojku, a ništa drukčiji nije niti Cody. Nadamo se da ćemo obojicu gledati u najboljim mogućim izdanjima.

Linker
19. travanj 2024 02:57