UFC

Volkanovski je nezainteresiran za meč protiv Cejuda: ‘Ništa ne dobivam tom pobjedom‘

Alexander Volkanovski

 Screenshot (youtube, Bt Sport)
Australac se osvrnuo na najnovije špekulacije oko povratka Henryja Cejuda i njihovog potencijalnog meča

Sve se više priča o povratku Henryja Cejuda. Prekjučer ste imali prilike pročitati izjave njegovog menadžera Alija Abdelaziza koji je izjavio kako se ''Triple C'' sto posto vraća tokom 2022. godine. Cejudov plan je napasti pojas perolake kategorije, a eventualnom pobjedom protiv Volkanovskog, postao bi prvi borac u povijesti UFC-a, s titulama u tri različite težinske kategorije.

Dugo i Cejudo priča o tim ambicijama, no čini se kako prvak Alexander Volkanovski trenutno nije pretjerano zainteresiran za takve priče. Naime, Australac se ne želi previše osvrtati na mečeve koji su poprilično daleko od ugovaranja, odnosno nisu niti započeli pregovori.

''UFC ga ne shvaća ozbiljno. Garantiram da mu ne žele platiti iznos koji želi. Mislim da pregovori oko ugovora uopće nisu išli u njegovu korist i on će se boriti po ugovoru na kojem već jeste. Ništa mi iz UFC-a nisu spominjali po pitanu tog meča i stoga ne planiram gubiti vrijeme nabrijavajući javnost.'', započeo je Volkanovski u razgovoru za portal The AllStar.

Iako je Abdelaziz spominjao kako bi se taj meč mogao dogoditi tokom drugog ili trećeg mjeseca, čini se kako od toga neće biti ništa, barem zasad. Alexander Volkanovski zbog još nekih razloga nije naročito zainteresiran za tu borbu. Naime, on smatra da mu pobjeda protiv Cejuda ne donosi gotovo ništa, odnosno, Volkanovski tvrdi kako on ima puno više za izgubiti u toj borbi.

''To je 'win-win' situacija za njega, ako pređe u perolaku kategoriju i odradi borbu sa mnom. Ukoliko izgubi, izgleda li to toliko loše za njega? Ne baš, iako nije toliko razlika u veličini između nas dvojice, jer ja sam poprilično malen za perolaku kategoriju. Ali na kraju dana, ljudi će pričati da je borac iz perolake prebio borca iz muhe ili bantama. To ne pomaže mome naslijeđu, ništa ne dobvam tom borbom.. Njegova ostavština postala bi ogromna u slučaju pobjede. Međutim, ako izgubi, to neće utjecati previše na njega jer se očekuje da izgubi.'', objasnio je prvak UFC-ove perolake kategorije.

Zasigurno je Volkanovski svjestan da je Cejudo opasan protivnik, no Max Holloway također je spreman za novi meč, odnosno za trilogiju protiv Alexandera. Prvak perolake kategorije stoga ne želi trošiti vrijeme na špekulacije, no ako Cejudo bude uistinu zainteresiran za povratak, nema dileme kako će UFC-ovi matchmakeri ozbiljno razmotriti opciju u kojoj se Henry odmah bori za naslov prvaka perolake kategorije.

Linker
15. travanj 2024 03:21