UFC

(FOTO) Covington šminkom zamaskirao posjekotinu kako mu komisija ne bi zabranila nastup protiv Lawlera!

Colby Covington
Colby Covintgon je sinoć upisao važnu pobjedu koja mu je osigurala status prvog izazivača i napad na UFC-ovu velter titulu. No bivši privremeni prvak je u meč protiv Robbija Lawlera ušao s ozljedom koju je sakrio od atletske komisije i UFC-a u strahu da mu ne zabrane nastup.

Covington je dominantnim nastupom u glavnoj borbi UFC on ESPN 5 priredbe u Newarku porazio bivšeg prvaka Lawlera jednoglasnom odlukom sudaca i tako pripremio teren za borbu protiv aktualnog nositelja velter titule Kamarua Usmana.

No "Chaos" je bio blizu toga da uopće ne nastupi na sinoćnjem eventu što je objasnio u intervjuu za ESPN nakon pobjede. Covington je na treningu zaradio posjekotinu zbog koje uopće nije mogao odraditi pripreme za meč.

"Ljudi nisu svjesni da sam borbu prihvatio prije samo četiri tjedna. Već u prvIh nekoliko dana treninga zaradio sam posjekotinu. Nisam mogao trenirati ostatak priprema i imao sam gadan ožiljak. Doktori su rekli da se ne mogu boriti jer bih mogao ostati bez očnog kapka. Stoga borbu sam odradio bez trening kampa. Nisam mogao trenirati, nisam mogao raditi sparinge, nisam mogao ništa", objasnio je.

Covingtonu se tijekom sudara glavom na treningu tri tjedna prije meča otvorila posjektina iznad lijevog oka i trebao je šesnaest šavova kako bi ranu zatvorio, objasnio je novinar Ariel Helwani na Twitteru gdje je objavio fotografiju posjekotine.

Helwani je u drugoj objavi otkrio da se Covington poslužio šminkom kako bi posjekotinu sakrio od atletske komisije i UFC-a uz što je stavio fotografiju uslikanu tri dana prije meča. Zatim je također objavio fotografiju na kojoj se vidi kako posjekotina izgleda nakon što se otvorila.

Linker
25. travanj 2024 13:57