UFC

(FOTO) Dirljiva objava: Ngannou je nakon borbe s Mihajlovićem konačno mogao ostvariti svoj dječački san

Francis Ngannou
 Instagram
UFC-ov nokauter vratio se u prošlost i pokazao na što je potrošio teško zarađenih 30 tisuća dolara

Francis Ngannou prisjetio se skromnih početaka u Kamerunu i fanovima otkrio na što je potrošio svoju prvu ozbiljniju ušteđevinu.

Danas ponajbolji teškaš svijeta i sljedeći protivnik Stipe Miočića kao dijete je zarađivao iskopavajući pijesak i u tim je vremenima njegov najveći san bio taj da jednoga dana postane vlasnik kamiona.

Francis je danas dogurao puno dalje od toga. S 22 godine počeo je trenirati boks, a s 26 je emigrirao u Pariz gdje je upoznao svog trenera Fernanda Lopeza, a preko njega i MMA. Danas je 34-godišnji Ngannou prvi izazivač po službenoj UFC-ovoj ljestvici, a iza njega je već 18 profesionalnih MMA nastupa (15-3) od čega je 12 odradio pod okriljem najpoznatije MMA promocije.

Već nakon svoje treće borbe u UFC-ovom Octagonu, odnosno susreta s danas umirovljenim srpskim borcem Bojanom Mihajlovićem, Francis je konačno skupio dovoljno novca da ostvari svoj dječački san.

"Dok sam kao dijete odrastao u rudniku pijeska, najveći san u tom okruženju bio je postati vozač kamiona ili još bolje - vlasnik kamiona. Zašto? Jer su oni na samom vrhu posla vezanog uz pijesak. Moj stariji brat je mehaničan, a pored toga je i naučio kako voziti kamion. Ja sam, s druge strane, činio sve što je u mojoj moći da postanem boksač svjetske klase.

Nakon nekoliko MMA borbi i tri pod okriljem UFC-a, moja je ušteđevina bila dovoljna da kupim jedan kamion za nekakvih 30 tisuća dolara kako bi moj brat, koji je tada bio nezaposlen, mogao voziti i uzdržavati obitelj dok ja ovdje pokušavam postići još više. Taj kamion kupio sam u listopadu 2016. i bio sam sretan što sam ispunio jedan od svojih dječačkih snova.

Ali ono što me najviše razveselilo i skoro rasplakalo, bile su ove fotografije s mojom majkom ispred ovog kamiona, fotografije na kojima se smiješila jer se njena patnja bližila kraju i jer se naziralo svjetlo na kraju tunela. U točno tom trenutku, iako mi je ponestalo novca i bila mi je potrebna sljedeća plaća iz borbe koju sam imao 9. prosinca u Albanyju, sam imao osjećaj da sam uspio. Moji bivši suradnici utovarivali su kamion i moja se sestra igrala oko njih i ubacivala pijesak. Bila je to prekretnica za moju obitelj", napisao je Ngannou uz seriju fotografija na Instagramu.

'Predator', spomenimo, svoj idući meč ima 27. ožujka kada će na UFC-u 260 po drugi puta napasti aktualnog prvaka Miočića.

Linker
14. travanj 2024 13:45