UFC

(FOTO) Donedavna UFC-ova 'debeljuca' u potpunosti promijenila svoju konstituciju

Aspen Ladd
 Youtube/Instagram
Nakon što je ljetos doživjela prvi poraz u svojoj profesionalnoj karijeri, Aspen Ladd odlučila se na striktne mjere. Jedna od najtalentiranijih borkinja svijeta odlučila je riješiti svoj problem s težinom te automatski time i skidanjem kilograma pa će u subotnju borbu protiv Yane Kunitskaye ući uz potpuno novu tjelesnu konstituciju.

24-godišnja Aspen Ladd (8-1, 3-1 UFC) ljetos je doživjela svoj prvi poraz u profesionalnoj karijeri. Germaine de Randamie nokautirala ju je već na samom početku borbe koja joj je mogla donijeti napad na UFC-ovu titulu bantam kategorije. To je bio znak Aspen da treba nešto promijeniti ako ima namjeru doći tamo gdje je svi vide, na sami vrh. Zapravo, to je trebala prepoznati već puno prije te borbe, onda možda ne bi doživjela taj teški poraz.

Naime, unatoč impresivnim nastupima, Ladd je već neko vrijeme imala problema s viškim kilograma te zadovoljavanjem granice kategorije. Jednom u Invicti je došla preteška, u UFC-u je jedva došla do vage prije borbe protiv Sijare Eubanks, a na vaganju za borbu protiv De Randamie se doslovno tresla i jedva je uspjela spustiti se s iste i napustiti prostor gdje je vaganje održano. Na kraju joj je atletska komisija dozvolila nastup, no posljedice su se vidjele već u tome što je pala od prvog udarca koji je u borbi primila.

Bitno je navesti kako Ladd nije jedna od onih koje skidaju previše kilograma i koje nisu u svojoj prirodnoj kategoriji. Ona je jednostavno nosila previše nepotrebne težine, posebno za jednu sportašicu i ne čudi što su je mnogi fanovi nazvali debeljucom. Nakon spomenutog poraza napokon je odlučila pobrinuti se za sebe i u subotu će u Octagon ući kao nova osoba.

Naime, kako možemo vidjeti po njenom Instagram profilu, Aspen ne samo da je skinula višak kilograma, nego je značajno popravila svoju muskulaturu. Rekli bismo da je "izrezana" i takva će ući u borbu protiv Yane Kunitskaye koja ju očekuje na UFC on ESPN 7 priredbi u Washingtonu, gdje će se boriti na glavnom programu Alistaira Overeema i Jairzinha Rozenstruika.

Već odavno je poznato kako Aspen Ladd ima u sebi nevjerojatnu količinu talenta s kojom uz pravi rad može postati jedna od najboljih borkinja svijeta, ako ne i dugogodišnja prvakinja. U subotu će se predstaviti u svom novom izdanju, a pobjeda bi ju mogla dovesti vrlo blizu prilike kakvu je ljetos u Sacramentu propustila. Neće biti daleko od napada na titulu kategorije na čijem tronu trenutno uvjerljivo sjedi Amanda Nunes.

Linker
24. travanj 2024 08:03