UFC

(FOTO) Najbolji nokaut godine dobio veliko mjesto na zidu najbolje MMA dvorane svijeta

Masvidal vs. Askren
Najbrži nokaut u povijesti UFC-a te vjerojatno najbolji nokaut 2019. godine, dobio je svoje mjesto na zidu American Top Team dvorane u Coconut Creeku na Floridi. Naravno, riječ je o koljenu kojim je Jorge Masvidal nokautirao Bena Askrena.

Borba Jorgea Masvidala i Bena Askrena dugo se kuhala i po mnogima je bila najiščekivanija borba UFC 239 priredbe održane u srpnju. Iako su se na programu nalazile dvije borbe za titulu prvaka tj. prvakinje, fanove je zanimalo može li Ben Askren ostati neporažen i nakon borbe protiv uvijek opakog "Gamebreda". Odgovor su dobili nakon samo pet sekundi borbe.

Masvidal je pretpostavio što će Askren učiniti i zbog toga je pripremio ono što će biti njegov prvi potez u borbi. Vjerovao je kako leteće koljeno u prvom napadu može napraviti efekt i odmah odvesti "vodu na njegov mlin". Vjerojatno je vjerovao kako njime možda može i završiti borbu, što se zapravo dogodilo te smo dobili najbrži nokaut u UFC povijesti.

Sad je taj nokaut našao svoje mjesto na zidu dvorane u kojoj se Masvidal već godinama priprema, a autor udarca ponosno se pokraj njega fotografirao. I mnogim polaznicima dvorane sigurno će dobro doći sam pogled na tu sliku kao motivacija što je sve moguće napraviti ako naporno trenirate i nađete se na pravom mjestu u pravo vrijeme. Pogledajte kako spomenuta slika, čiji je autor umjetnik Ross Baines, izgleda.

Linker
19. travanj 2024 11:33