UFC

(FOTO) Objavljen je službeni poster za UFC 297 event: UFC-ov fan kreirao je daleko bolji poster od službenog uratka

Sean Strickland

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
UFC 297 održat će se u Torontu, a predvodit će ga borba za pojas u srednjoj kategoriji

UFC će ovaj tjedan održati svoj posljednji event u ovoj kalendarskoj godini, a zatim će uslijediti pauza sve do 13. siječnja (1. mjesec). Gotovo punih mjesec dana pauze čeka nas nakon UFC 296 eventa, a najveća MMA organizacija vratit će se UFC Fight Night 234 eventom.

Neće odmah prvi event u 2024. godini biti iz serije velikih ‘‘PPV‘‘ evenata, ali samo tjedan dana nakon UFC Fight Night 234 priredbe, uslijedit će UFC 297.

Radi se o priredbi koja će se održati u Kanadi, a ukupno dvije borbe za pojas gledat ćemo u sklopu tog eventa. Sean Strickland prvi put će braniti titulu prvaka u srednjoj kategoriji, a protivnik će mu biti Dricus Du Plessis. Južnoafrički borac neporažen je unutar UFC-a, a čak pet od ukupno šest pobjeda u UFC-u, Dricus je upisao prekidom.

Strickland unutar srednje kategorije ima osam pobjeda i dva poraza, a gubio je nokautom od Alexa Pereire i tijesnom sudačkom odlukom u meču protiv Jareda Cannoniera. Nakon toga, Sean je upisao tri uzastopne pobjede i dogurao je do pojasa.

Sunaslovna borba večeri ponudit će borbu za pojas u ženskoj bantam kategoriji. Tron je ove godine napustila Amanda Nunes i traži se nova prvakinja. Raquel Pennington i Mayra Bueno Silva borit će se za pojas.

Trebao je i srpski borac Aleksandar Rakić biti dio ovog eventa, ali vjerojatno će propustiti nastup u Kanadi. Jan Blachowicz otkazao je meč zbog ozljede, a Rakić bi se u drugom ili trećem mjesecu mogao boriti protiv Jirija Prochazke.

Sve u svemu, nešto više od mjesec dana dijeli nas od UFC 297 event, a jučer je službeno objavljen poster tog eventa. Strickland i Dricus očekivano su u najkrupnijem planu, ali pažnju su dobile Bueno Silva i Pennington također.

Iskreno, poster koji je kreirao muškarac imena Sam Soltani, nemjerljivo je bolji od ovog službenog UFC-ovog. Soltani je oduševio svojom kreacijom, a UFC je teško mogao nadmašiti njegov ‘‘retro‘‘ stil.

Linker
03. svibanj 2024 05:14