UFC

(VIDEO) Sitno brojimo do posljednjeg ovogodišnjeg UFC-ovog eventa: Pogledajte novi UFC ‘Countdown‘

Leon Edwards

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
UFC 296 event na rasporedu je ovaj vikend, u noći sa subote na nedjelju

Ne znamo imate li i vi takav dojam, ali ova kalendarska godina nekako je prebrzo prošla. Već smo dogurali do gotovo sredine 12. mjeseca, a naredni vikend čeka nas posljednji ovogodišnji UFC-ov event.

UFC je ovaj put za kraj ostavio veliki ‘‘PPV‘‘ event pod nazivom UFC 296. Radi se o zbilja fantastičnom eventu, nevjerojatno dobrog ‘‘fight carda‘‘.

U glavnoj borbi večeri obračunat će se prvak velter kategorije Leon Edwards i njegov izazivač Colby Covington. Radi se o svojevrsnom sukobu stilova. Edwards preferira borbu u stojci, dok je Covington u načelu hrvač. Međutim, obojica su kompletni borci, snalaze se u svim segmentima ove igre i čeka nas jako, jako uzbudljiv meč.

Covingtonu je ovo treći napad na pojas, a vjerojatno i posljednja prilika da postane prvakom UFC-ove velter kategorije. S druge strane, Leon Edwards neporažen je osam godina i trenutno je na vrhuncu svoje karijere. U posljednja dva nastupa porazio je Kamarua Usmana, borca od kojeg je Covington dvaput gubio.

Naravno, ‘‘MMA matematika‘‘ nije nešto na što se vrijedi oslanjati u ovakvim slučajevima, a meč između Edwardsa i Colbyja bit će priča za sebe. Osim zanimljivosti samog meča, veliku pažnju privući će i konferencije za medije. Colby Covington poznat je kao ponajveći UFC-ov ‘‘lajavac‘‘ i na sve načine pokušat će isprovocirati ‘‘hladnog‘‘ Leona Edwardsa. Bit će interesantno, što drugo dodati.

U sunaslovnoj borbi večeri gledat ćemo još jednu borbu za pojas. Odlični Brazilac Alexandre Pantoja prvi put će braniti titulu prvaka u muha kategoriji. Pantoja je u sedmom mjesecu postao prvakom, nakon pet rundi vrhunskog meča protiv Brandona Morena.

Pantoju na UFC 296 eventu čeka revanš protiv Brandona Royvala. Prvi meč Pantoje i Royvala gledali smo u osmom mjesecu 2021. godine, a slavio je Pantoja ‘‘submissionom‘‘ u drugoj rundi. Bio je to meč nevjerojatnog tempa, a ne sumnjamo da će takav biti i ovaj za pojas.

Izuzev ta dva odlična meča, čekaju nas još tri meča u sklopu ‘‘main carda‘‘. Veteran Stephen ‘‘Wonderboy‘‘ Thompson pokušat će zaustaviti još jednog velikog potencijala na putu ka vrhu velter kategorije. Radi se o Shavkatu Rakhmonovu, neporaženom Kazahstancu iza kojeg stoji 17 pobjeda u jednako toliko nastupa. Svih 17 pobjeda, Shavkat je upisao prekidom. ‘‘Wonderboy‘‘, neće ti biti lako!

Tony Ferguson pokušat će prekinuti užasni gubitnički niz od šest uzastopnih poraza. ‘‘El Cucuy‘‘ je posljednja tri poraza upisao prekidom, a talentirani Paddy Pimblett bit će njegov protivnik u Las Vegasu. Pimblett se vraća nakon godinu dana izbivanja iza kaveza i možda bude taj koji će završiti Fergusonovu karijeru.

‘‘Main card‘‘ će otvoriti okršaj dvojice rangiranih velteraša. Devetorangirani Vicente Luque borit će se protiv nekadašnjeg timskog kolege, Iana Garryja. Mladi i neporaženi Irac posljednjih je tjedana na udaru javnosti i sigurno osjeća velik pritisak uoči ovog meča. Luque će biti njegov najozbiljniji ispit u dosadašnjoj karijeri, ali Garry iz meča u meč djeluje sve impresivnije.

Na preliminarnom dijelu priredbe održat će se ukupno devet mečeva, ako ne bude nenadanih otkazivanja. Ako vam kažemo da su na ‘‘prelimsima‘‘ imena poput Josha Emmetta, Brycea Mitchella, Irene Aldane, Codyja Garbrandta, Randyja Browna itd., jasno vam je o kakvom se ‘‘fight cardu‘‘ radi.

Kompletan popis borbi možete pogledati klikom na LINK, a svakako pogledajte i najbolju najavu za početak ‘‘fight weeka‘‘. Radi se o novom UFC-ovom ‘‘Countdown‘‘ videu, a video smo priložili ispod ovog teksta. Uživajte, odličan UFC-ov event je pred nama, a nakon toga slijedi UFC-ova pauza u trajanju gotovo mjesec dana.

Linker
04. travanj 2024 10:35