UFC

(FOTO) ‘Ovo je smijurija!‘ Bisping ne može vjerovati kako je bodovana prva runda Oliveire i Chandlera

Michael Chandler i Charles Oliveira
 CARMEN MANDATO/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA
Da nije završio borbu prekidom, novi bi prvak morao naganjati veliki zaostatak

Charles Oliveira novi je UFC-ov prvak u lakoj kategoriji. Nakon dugo čekanja i sapunice oko mogućeg povratka Khabiba Nurmagomedova, prošlog smo vikenda konačno dobili novog vladara koji je naslijedio titulu po nekima najboljeg MMA borca u povijesti.

Nije bilo lako, ali je u konačnici bilo zasluženo. Brazilac Oliveira u svom je 28. nastupu pod okriljem UFC-a zaustavio Michaela Chandlera, ugrabio pojas i upisao svoju već devetu pobjedu u nizu.

Prekid meča stigao je već na samom početku druge runde u kojoj je Oliveira izbrisao sve ono loše što mu se dogodilo u vrlo atraktivnih uvodnih pet minuta.

Iako se u jednom trenutku našao u nokdaunu, 'Do Bronx' je u prvoj rundi imao nekoliko dobrih napada i situacija u kojima je djelovao kao opasniji, ali i kao borac koji kontrolira događanja u Octagonu. Upravo stoga, bivši UFC-ov prvak Michael Bisping ostao je iznenađen kada je vidio sudačke kartice.

Naime, iako to više nije ni bitno, pogled na bodove otkrio je da je Amerikanac Chandler prema dvojici sudaca imao prednost od 10-8.

"Ovo je smijurija. Charles je imao nekoliko velikih trenutaka i s leđa je prijetio 'submissionima'", smatra Bisping.

Kako ste vi bodovali prvih pet minuta?

Linker
26. travanj 2024 17:04