UFC

(FOTO) Procurila rendgenska snimka puknute Covingtonove čeljusti!

Colby Covington
 Screenshot (YouTube - UFC)
Sada već bivši izazivač u velter kategoriji Colby Covington neće po dobrome pamtiti nastup na UFC-u 245 proteklog vikenda u Las Vegasu. Osim što nije uspio stići do pojasa UFC prvaka, Covington je od posljedica jednog udarca zadobio fakturu čeljusti - jednu od najneugodnijih ozljeda za MMA borca.

Odmah po završetku meča protiv Kamarua Usmana u glavnoj borbi priredbe u T-Mobile Areni, nije bilo jasno je li Covingtonu zaista pukla čeljust kao što je sugerirao svom kutu ili nije. Naime, nakon što je rekao svojim trenerima za neugodnu ozljede, Covington je nastavio punim tempom do kraja, sve do nokauta koji je pretrpio u petoj rundi.

U utorak se pojavila rendgenska snimka Covingtonove čeljusti koja zaista pokazuje lom. Amerikancu je čeljust puka u prednjem dijelu, a nasreću se ne radi o lomu s pomakom. Ipak, ovo je jedna od najneugodnijih ozljeda za MMA borca jer znatno prolongira njegov povratak u Octagon. Moraju proći mjeseci prije nego što će Covington biti spreman primati udarce u bradu svom snagom.

Nakon što se obračunao sa sucem Marcom Goddardom dan nakon priredbe u Vegasu, Covington se odlučio maknuti iz medija pa ne znamo kada bi mogli očekivati njegov povratak u akciju. Također ne znamo kada bi trebao biti spreman za povratak u dvoranu s obzirom na ovu neugodnu ozljedu. Sigurno je da se borac njegovog karaktera neće pomiriti s porazom i nedolaskom na tron svoje divizije.

Linker
27. svibanj 2024 09:44