UFC

(FOTO) Sudačke kartice potvrdile: Overeema samo četiri sekunde dijelile do uvjerljive pobjede

Alistair Overeem i Dan Miragliotta
 screenshot
Alistair Overeem imao je uvjerljivu prednost na sudačkim karticama i samo ga je desetak sekundi maksimalne koncentracije dijelilo od pobjede koja bi ga možda usmjerila prema još jednom napadu na titulu. No, nije izdržao nego je postao žrtva jednog od najvećih preokreta u UFC povijesti.

Prvih 15 minuta borba protiv Jairzinha Rozenstruika, Alistair Overeem radio je apsolutno sve što je trebao i na pravi način. Dominantno je uzeo prve tri runde te da je ovo bila "normalna" borba, uzeo bi pobjedu čistom 30-27 sudačkom odlukom na sve tri bodovne kartice. Nažalost po njega, ovo je bila bila na pet rundi i čini se kako za tako nešto nije bio spreman.

Alistair je izgubio borbu prekidom četiri sekunde prije kraja. Zapravo, presudio ju je udarac koji je primio točno u trenutku kad se pojavio znak da se ušlo u posljednjih deset sekundi ove borbe. Reem je sve do tada držao kontrolu, no onda je Jairzinho Rozenstruik pronašao udarac koji je tražio cijelu borbu.

Da je Alistair uistinu bio samo tih četiri sekunde udaljen od velike pobjeda najbolje nam svjedoći fotografija službenih sudačkih bodovnih kartica.

Dva suca presudila su spomenute tri runde u korist Overeema, dok mu je preostali dao sve četiri. Gledajući kako je i posljednja runda do kobnog udarca bila u egalu, lako je zaključiti da je Overeem imao pobjedu u svojim rukama, možda čak bodovno i poprilično uvjerljivu. No, nije izdržao, a Jairzinho je napravio jedan od najvećih preokreta u povijesti UFC-a, gotovo rame uz rame s onim što je u studenom prošle godine Yair Rodriguez napravio protiv Chan Sung Junga.

Linker
20. travanj 2024 19:56