UFC

Nova zvijezda teške kategorije: 'Ja nokautiram sve pred sobom, a onda Overeem napravi jednu veliku pogrešku'

Jairzinho Rozenstruik
 screenshot/Youtube
Nakon što je savladao Alistaira Overeema, Jairzinho Rozenstruik potvrdio se kao nova zvijezda UFC-ove teške kategorije. Odmah u Octagonu prokomentirao je svoju dramatičnu pobjedu, iznio mišljenje o Overeemu, ali i otvoreno prozvao svog potencijalno idućeg protivnika.

Pobjeda Jairzinha Rozenstruika najbolji je dokaz kako niti jedna MMA borba nije gotova dok se ne oglasi sirena za kraj posljednje runde te se sudac nađe između boraca. 31-godišnji Surinamac gotovo punih 25 minuta nije uspio ozbiljnije ugroziti Alistaira Overeema, no onda je samo desetak sekundi prije kraja pogodio udarac nakon kojeg je mogao podići ruke i proslaviti pobjedu sa svojim timom.

"On je jako pametan borac i natjerao me da radim. Na kraju sam ipak dočekao priliku i uspio nokautirati ga. To je ono po što sam došao, a meni ne treba puno. Jedan udarac, jedna žrtva", prokomentirao je Rozenstruik borbu i njen kraj, a onda je iznio nešto o svom protivniku. Zapravo, otkrio je što je zamjerio Overeemu te što zapravo smatra onim što je borbu presudilo:

"Ja sam čovjek koji nokautira sve pred sobom, a on je napravio jednu veliku pogrešku. Rekao je da nisam na njegovom nivou, a to znači da nemaš respekta prema onome što radim. Ulažem jako puno sebe u ovo i reći da nisam tvoj nivo, nakon što se tri ili četiri mjeseca pripremam za jednu borbu, je nepoštovanje. Mi ovo radimo svaki dan u dvoraniu i danas sam to pokazao."

Ove godine je debitirao u UFC-u te je tijekom nje odradio četiri borbe. U svima je upisao pobjedu nokautom, a ova posljednja dovesti će ga na rub Top 5 poretka. Unatoč napornoj godini, ne namjerava dugo odmarati, a već ranije iznio je želju po pitanju borca s kojim želi odmjeriti snage.

"Želim se vratiti što prije i boriti protiv Francisa Ngannoua u ožujku ili travnju. Ako me slušaš, nadam se da ćeš prihvatiti borbu. Idemo ponuditi ovim ljudima taj show", prozvao je Jairzinho borca čiji je početni UFC put vrlo sličan njegovom. Osim toga, obojica su protiv Overeema upisali pobjedu koja im je predstavljala iskorak prema vrhu. Na Jairzinhu je da sada tako nastavi i već iduće godine mogao bi doći do borbe za titulu. Neka realna procjena bi bila kako mu za tako što nedostaju još dvije ovakve pobjede.

Linker
26. travanj 2024 14:01