UFC

(FOTO) UFC izbacio službeni poster za meč Weidman vs. Reyes

 Ilustracija
Elitna svjetska MMA promocija UFC se 18. listopada vraća u bostonsku "TD Garden Arenu". Tamo nas u "main eventu""ESPN" priredbe očekuje obračun između bivšeg prvaka u srednjoj diviziji Chrisa Weimana i "contendera" u poluteškoj Dominicka Reyesa.

Upravo ova dvojica boraca dominiraju službenim plakatom koji je u utorak javno obznanjen od strane UFC-a. Ostatak popisa borbi se tek treba formirati s obzirom da je ambiciozno najavljen meč Magomedsharipov vs. Kattar prolongiran za kasniji termin.

Za bivšeg prvaka Weidmana bit će to prvi nastup nakon studenog prošle godine i teškog poraza od Ronalda Souze. A ujedno i prvi nastup u poluteškoj kategoriji. Amerikanac je, dapače, izgubio četiri od pet posljednjih mečeva i prelazak u višu kategoriju je zapravo bio bijeg od katastrofe koja mu se događa u karijeri posljednjih godina. Nekoć najmoćniji srednjaš svijeta je izgubio nokautima od Rockholda, Romera, Mousasija i Souze. Trenutačno ima 14 pobjeda i 4 poraza.

Reyes je, s druge strane, jedan od najvećih potencijala u poluteškoj kategoriji. I dalje je neporažen u profesionalnoj karijeri uz 11 pobjeda, od čega je pet ostvario u UFC-u. U zadnjem meču je podijeljenom odlukom sudaca svladao bivšeg izazivača Volkana Oezdemira. Sada ima priliku pobijediti i bivšeg prvaka!

Linker
08. svibanj 2024 03:20