UFC

Francis Ngannou o Cirylu Ganeu: ‘Neporaženost znači neiskustvo, nokautirat ću ga‘

Francis Ngannou

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Kamerunac se osvrnuo i na niz potencijalnih distrakcija po pitanju njegovog ugovora s UFC-om

Sve smo bliže meču između Francisa Ngannoua i Ciryla Ganea. Borba za ujedinjenje pojasa u teškoj kategoriji jedna je od najuzbudljivijih i najiščekivanijih koje UFC trenutno može ponuditi, a dobit ćemo ju početkom 2022. godine, točnije 22. siječnja. Dvoboj bivših timskih kolega predvodit će UFC 270 priredbu u Anaheimu.

Odnosi Francisa Ngannoua i UFC-a poprilično su nategnuti i nameću se pitanja što će se dogoditi izgubi li Francis taj meč. Portal MMA Junkie ističe kako su Francisovi menadžeri otkrili da on postaje ‘‘slobodan agent‘‘, tj njegov ugovor ističe ukoliko izgubi od Ganea. Međutim, pobijedi li Ngannou, trenutni ugovor mu se nastavlja i imat će bolju podlogu za ugovaranje novog i financijski izdašnijeg ugovora. Poprilično zanimljiva situacija, a ulozi su veliki. Ipak, Ngannou ističe kako mu sve to ne smije stvarati distrakciju prije teškog meča.

‘‘Situacija je takva, kakva je. Međutim, ja pokušavam ne dopustiti da mi išta od toga stvara distrakciju. Na kraju dana, nije mi dopušteno da me bilo što ometa. Ako nešto odradim krivo, onda je krivnja na meni. Ja sam pristao na ovu borbu i stoga je bolje da joj ozbiljno pristupim i fokusiram se na nju. Nije bitno što se događa sa strane, to ćemo rješavati kasnije.‘‘, objasnio je ‘‘Predator‘‘ u razgovoru za MMA Junkie.

Neporaženi Ciryl Gane (10-0-0, 7-0 UFC) predstavljat će veliki izazov za Ngannoua. Radi se o izuzetno nezgodnom protivnik, borcu atipičnih kretnji za jednog teškaša te izrazito profinjene tehnike. S razlogom je Gane neporažen kroz svih sedam UFC mečeva. Dodamo li da je Cirylov trener Fernand Lopez, čovjek koji je dugi niz godina trenirao upravo Ngannoua te ga je izgrađivao kao borca, meč postaje još zanimljiviji. Ipak, unatoč svemu, Francis Ngannou apsolutno vjeruje u svoju pobjedu.

‘‘Neporaženi protivnik ništa ne znači. Po mom mišljenju, neporaženost znači da on ima manjak iskustva, nema potpuno iskustvo borbi. Poraz je dio procesa u kojem učimo i stoga ako niste to doživjeli, ne možete razumiti neke stvari. Borio sam se protiv neporaženih boraca i prije, nije mi prvi put. Znam kako je to. Možete biti neporaženi, ali kad uđete u taj kavez, tamo ste samo vi i vaš protivnik. Ništa drugo nije bitno tog trenutka.‘‘, rekao je Francis.

Oba borca preferiraju borbu u stojci i fanovi očekuju upravo takav meč. Međutim, Ngannoua je dugo pratila stigma borca koji nije tako potkovan kad su hrvanje i parter u pitanju, a Francis vjeruje da će njegov protivnik također pristupiti s takvim razmišljanjem. Naime, Gane je u nedavnom intervjuu za BT Sport izjavio kako je upoznat s Francisovom snagom i vjeruje da ju može iskontrolirati. ‘‘Predator‘‘ je na temelju toga zaključio da će Gane pokušati grapplati što je više moguće.

‘‘Ne preostaje mu ništa drugo za učiniti. Umjesto da skače okolo i čeka odluku, siguran sam da će on razmišljati kako da me odvede u ‘duboke vode‘ tokom kasnijih rundi. To je njegova prognoza, ali ona se poprilično razlikuje od moja koja govori da ću ga nokautirati. Bit će to velika noć za Ciryla i mene. Ne možete zanemariti njegov talent. On je dobar tip i jako je talentiran. Međutim, on je izazivač, a ja sam ‘Predator‘, prvak sam. Radi se o dobrom stilskom uparivanju i siguran sam da će ljudi gledati dobru borbu koja će vjerojatno završiti uzbudljivim nokautom.‘‘, dodao je Ngannou.

Linker
20. travanj 2024 07:52