UFC

Ngannou je pred istekom ugovora, White mu poručio: ‘Ako ne želiš biti s nama, nema problema‘

Francis Ngannou

 PX Images/ABACA/Abaca Press/Profimedia
UFC-ov predsjednik ostavio je dojam prihvaćanja činjenice da bi ih ‘‘Predator‘‘ mogao napustiti

Sve su glasnije špekulacije kako bi Francis Ngannou mogao napustiti UFC nakon meča protiv Ciryla Ganea. Kamerunac će 22. siječnja iduće godine braniti pojas prvaka teške kategorije.

Prema navodima Francisovih menadžera, njegov ugovor s UFC-om ističe nakon iduće borbe, no samo ako izgubi od Ganea. Pobijedi li Francis, neće automatski postati slobodnim agentom na tržištu, već će još neko vrijeme morati ostati u UFC-u, pod trenutnim uvjetima. Međutim, pobjeda mu donosi bolju podlogu prilikom ugovaranja idućeg ugovora, jer će i dalje imati status najboljeg teškaša na svijetu.

Odnosi između UFC-a i Ngannoua te njegovih menadžera nisu dobri posljednjih mjeseci. Sve je kulminiralo ugovoranjem borbe za privremenog prvaka teške kategorije. UFC je u osmom mjesecu ugovorio borbu između Ciryla Ganea i Derricka Lewisa za privremenog prvaka, iako je Ngannou postao prvakom nešto više od četiri mjeseca prije te borbe. Francisov menadžer Marquel Martin tvrdio je da nisu ništa znali o tome te da se UFC iskaljuje na Francisu koji je titulu htio braniti u devetom mjesecu, jer se za osmi mjesec nije stigao pripremiti. Dana White optužio je Martina da laže te da su o svemu unaprijed bili informirani. Sve te rasprave dovele su do naglih zahlađenja odnosa na relaciji UFC-Francis Ngannou i pitanje je što će se dogoditi s nastavkom suradnje. Predsjednik UFC-a Dana White u razgovoru za ESPN, progovorio je na tu temu.

‘‘Našem prvaku teške kategorije ugovor će isteći nakon idućeg meča. Ovakve stvari se događaju. Ponekad se događaju situacije gdje se ne uspijevate dogovoriti s ljudima. Kada ste borac, morate biti pažljivi oko toga tko vas zastupa. Smatram da je on imao najbolje predstavnike.‘‘, započeo je White, a zatim je dao jasnu poruku Francisu.

‘‘Slušaj, ako želiš biti s nama, mi bismo te rado imali. Ako ne želiš biti s nama, nema problema. Sve u redu. Mislim da u njegovom ugovoru stoji, ako pobijedi, još neko vrijeme ostaje s nama. Vjerojatno bi odradio još jednu borbu.‘‘, izjavio je Dana.

Svjesni su u UFC-u koliko je Ngannou veliko ime u MMA svijetu i sigurno ga ne žele izgubiti. Međutim, ton Dana White kao da odaje sumnju u nastavak suradnje, odnosno čelnici UFC-a spremni su da bi mogli izgubiti Francisa Ngannoua.

Linker
20. travanj 2024 11:35