UFC

Francis Ngannou u hvalospjevima pričao o Miočiću: ‘On mi je bio najteži izazov ikad, impresivan je‘

Stipe Miočić vs. Francis Ngannou

 Mike Lawrie/Getty images/Profimedia
Aktualni prvak UFC-ove teške kategorije osvrnuo se na vjerojatno najvećeg teškaša u povijesti UFC-a

Nema sumnje kako su Francis Ngannou i Stipe Miočić bili najimpresivniji UFC-ovi teškaši proteklih nekoliko godina. Niz je boraca koje su obojica nokautirali, a Miočića mnogi smatraju najvećim teškašem u povijesti UFC-a. Ngannou i Stipe dvaput su se borili, a svaki od njih, jednom je pobijedio u tim mečevima.

Ipak, Ngannou je onaj koji je slavio u njihovom posljednjem meču. ‘‘Predator‘‘ je krajem trećeg mjeseca ove godine, brutalno nokautirao našeg Miočića. Na taj način, Kamerunac je postao prvakom UFC-ove teške kategorije, a pojas bi trebao braniti 22. siječnja, protiv Ciryla Ganea.

Iako je Ngannou brutalno nokautirao Miočića, teško je reći tko je bio impresivniji u njihovim međusobnim obračunima. Stipe je 2018. godine totalno izdominirao Francisa, kroz punih pet rundi borbe, dok je Ngannou nokautirao Miočića početkom druge runde. Ipak, ono što je sigurno, jeste respekt koji gaje jedan prema drugom. Francis Ngannou ne skriva da je Miočić jedna od vitalnih figura na njegovom putu ka pojasu teške kategorije. Kamerunac je više puta isticao kako je u porazu od Miočića naučio više nego u pobjedama koje je ostvario. ‘‘Predator‘‘ je putem svog YouTube kanala ponovno u hvalospjevima pričao o Miočiću.

‘‘Stipe Miočić, najteži je izazov s kojim sam se ikad susreo. Jako je kompetitivan i legitiman borac. Sjećam se kako sam ga podcijenio u prvom meču, a bio sam tako u krivu. Ipak, nakon toga, počeo sam ga ozbiljnije gledati i analizirati, mnogo sam mu pažnje pridavao i on je poprilično impresivan.‘‘, rekao je Ngannou, koji se zatim dotaknuo pojedinih tehničkih aspekata kojima ga Miočić impresionira.

‘‘Koliko je samo izdržljiv, kondicijski spreman, zatim njegove kretnje. Sve što Stipe radi stvarno je impresivno kad bolje pogledate.‘‘, dodao je ‘‘Predator‘‘.

Lijepo je čuti i pročitati kako Ngannou shvaća važnost svojih mečeva s Miočićem te kvalitete koje Stipe posjeduje. Niti jedan od njih nije kročio u kavez nakon tog meča, ali nadamo se kako bi 2022. godina mogla pružiti trilogiju. Ipak, puno toga ovisi o UFC 270 priredbi, na kojoj će Ngannou imati još jedan jako težak ispit. Ciryl Gane djeluje impresivno, a pitanje je hoće li Ngannou nakon tog meča, uopće ostati u najjačoj svjetskoj MMA promociji.

Linker
23. travanj 2024 09:38