UFC

Važna borba ženske bantam kategorije ugovorena za UFC 273 priredbu

Irene Aldana

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Za travanjsku UFC-ovu PPV priredbu ugovorena je borba Aspen Ladd i Irene Aldane

UFC je u međusobnu borbu odlučio upariti dvije borkinje koje će netom završenu godinu pamtiti po problemima s kilogramima, odnosno nezadovoljavanju granice bantam kategorije. Na UFC 273 priredbi održat će se borba između Irene Aldane i Aspen Ladd.

Nemali broj ljudi bio je iznenađen kad Irene Aldana (13-6, 6-4 UFC) u srpnju prošle godine nije zadovoljila granicu bantam kategorije za borbu protiv Yane Kunitskaye. Padovi vage ranije su bili vezani uz njene borbe, no tada su protivnice dolazile preteške te bi ona prihvaćala borbe protiv njih. Ovog puta je na tako nešto morala pristati Yana Kunitskaya, koju je Meksikanka na kraju savladala tehničkim nokautom pred kraj prve runde. Kasnije se saznala da se Kunitskaya borili trudna, no ona tvrda da je u tom trenutku bila u jako ranoj trudnoći koje nije bila niti svjesna.

Što se tiče Aspen Ladd (9-2, 4-2 UFC), njen višak kilograma nikoga nije iznenadio, no iznenadilo je to što je Macy Chiasson nakon istog odbila odraditi njihovu borbu dogovorenu za prvi vikend listopada. Ladd je tada bila tek pola kilograma preteška, no protivnica to nije prihvatila. Zato je Aspen nastupila dva tjedna kasnije, ali u borbi perolake kategorije, gdje je poražena od Norme Dumont. 26-godišnja borkinja već se neko vrijeme smatra budućom prvakinjom bantama, kategorije u koju se sad instantno vraća, uvjerena da s kilogramima neće biti problema.

Borba je ovo treće i četvrte borkinje ljestvice izazivača, no pobjeda neće biti vrijedna sigurnog napada na titulu iz vrlo jednostavnog razloga. Prvo će Julianna Pena i Amanda Nunes odraditi revanš.

UFC 273 održava se 9. travnja u New Yorku, u Barclays Center dvorani i ovo je zapravo prva borba službeno potvrđena za taj program.

Linker
25. travanj 2024 06:55