UFC

(FOTO) Francis Ngannou u Kamerunu zaigrao nogomet s prijateljima

Francis Ngannou
 Daniel Beloumou Olomo/AFP/Profimedia
Očito je kako UFC-ov prvak teške kategorije trenutno ne trenira po redovnom programu

Netom nakon što je proljetos osvojio naslov UFC prvaka teške kategorije pobjedom nad Stipom Miočićem, Francis Ngannou uputio se u Kamerun proslaviti svoj uspjeh s prijateljima i sunarodnjacima. Proveo je tamo neko vrijeme, da bi se pri povratku vratio treninzima. Očekivalo se tada ugovaranje njegove prve obrane titule UFC prvaka teške kategorije i borba protiv Derricka Lewisa. Ipak, to se nije dogodilo. UFC i Francis nisu se uskladili po pitanju termina pa se Lewis borio protiv Ciryla Ganea za privremenu titulu, koja je pripala Francuzu.

Postalo je jasno kako je ono što iduće slijedi sudar aktualnog pravog i privremenog prvaka. Francisov trener Eric Nicksick tvrdio je kako je Francis spreman krenuti pripremati se bilo kada, ali očito je kako je on otišao na još jedan odmor. Naime, na Instagramu je postavio nekoliko fotografija s nogometnog terena u njegovom rodnom Kamerunu, a on je u komentaru napisao kako je sretan što se može opustiti i provoditi vrijeme s prijateljima.

Također, zanimljivo je vidjeti kako najopakiji čovjek na svijetu izgleda u nogometnoj opremi.

Ipak, ovakve fotografije samo nam otkrivaju da UFC nema definirane planove oko borbe za titulu teške kategorije ili da, ako ih imaju, oni nisu vezani uz neki skoriji datum. Od ove godine smo zapravo već odustali, a već se polako puni program i prve PPV priredbe u siječnje te je pitanje ima li šanse da se tamo susretnu bivši timski kolege.

Sve ovo i dalje drži tešku kategoriju u neizvjesnosti, a rijetke borbe za titulu su zapravo postale pravilo. 2016. i 2018. godine održane su po dvije, a 2015., 2017., 2019., 2020. i 2021. godine tek po jedna, ako ne računamo posljednji duel za privremenu titulu. 2014. godine održana je tek borbe za privremenu titulu između Werduma i Hunta. Sve to daje nam do znanja kako teška kategorija zapravo nije u nekom novom problemu. UFC problem s teškaškim prvacima i izazivačima ima već jako dugo, a za korist cijelog sporta, fanova, ali i samih boraca bi bilo sjajno da se taj problem uskoro riješi.

Linker
12. travanj 2024 10:41