UFC

UFC otpustio svojevremeno jednog od najvećih talenata i još nekoliko boraca

Jimmie Rivera i Thomas Almeida
 Ed Mulholland/Getty images/Profimedia
Jedan od najbržih uspona i još bržih padova u UFC povijesti onaj je Thomasa Almeide

Pojavila se obavijest o nova četiri otpuštanja boraca s UFC rostera, gdje jedno ime posebno upada u oči. Ne zbog toga što je njegov otkaz iznenađenje, budući da apsolutno nije, nego zbog cijele priče koja iza tog borca stoji. Riječ je o Thomasu Almeidi (22-5, 5-5 UFC).

Almeida, danas 30-godišnji brazilski borac bantam kategorije, 2015. godine bio je pravi hit. U UFC je pristigao s omjerom 17-0, što već samo po sebi zvuči sjajno, ali još bolje je zvučao podatak da je sve pobjede upisao prekidom, čak njih 15 u prvoj rundi. Prvu UFC borbu dočekao je svoju prvu sudačku odluku, no u njegovu korist, a tome je pridodao bonus za borbu večeri. Iduća tri nastupa vratio se svojim navikama. Tri nokauta, od čega dva u prvoj rundi i sva tri puta bonus za najbolju izvedbu. Almeida je tako postao prvi borac u UFC povijesti koji je u svoja prva četiri nastupa uzeo bonus. Kasnije je to nadmašio tko drugi nego Justin Gaethje.

Almeidin pad krenuo je u svibnju 2016. godine, u njegovoj najvećoj borbi i prvom "main eventu". Poraz od Codyja Garbrandta nije očekivao, ali odmah se nakon njega vratio pobjedom. No, ujedno posljednjom u UFC karijeri. Što se tada dogodilo, teško je objasniti. Porazi od Roba Fonta i Jimmieja Rivere, zatim pauza od gotovo tri godine pa porazi od Jonathana Martineza te posljednje od Seana O'Malleya. Četiri u nizu nije uspio "preživjeti" i morat će potražiti novog poslodavca. Ali i odgovor što se dogodilo te kako je ubojiti supertalent odjednom uspio tako pasti.

Njemu se među otpuštenima pridružilo troje boraca koji su nastupili na UFC-ovom Fight Nightu održanom 18. rujna. Prvi od njih je Antonio Arroyo, kojem je poraz od Joaquina Buckleya bio treći u nizu, zatim Mike Rodriguez, koji svoju UFC avanturu završava s omjerom 3-5 te Sarah Alpar, koja je nakon Contender Seriesa u Octagonu odradila tek dva nastupa. U njima je očito ostavila suviše loš dojam da bi joj se dala treća prilika.

Linker
14. travanj 2024 16:35