UFC

Francis Ngannou: ‘Ugovor sam dogovarao s Danom dok nisam znao engleski i nisam imao odvjetnika‘

Ngannou i Dana

 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Bilo je to točno šest tjedana prije prvog meča protiv Miočića, a Francisu navodno nisu dali dovoljno vremena da si pronađe odvjetnika

Ngannou i Dana White, glavni su likovi sapunice koja će izgledno još jako dugo biti aktualna. Francis je sada već skoro mjesec dana slobodan borac, no za vikend su se informacije pustile u javnost te se otkrilo i još detalja oko njihovog odnosa.

U trenutku dok je bio prvak je napustio UFC te će sada sreću tražiti negdje drugdje, a nakon njegovog sinoćnjeg gostovanja kod Ariela Helwanija u ‘‘The MMA Houru‘‘, puno stvari je postalo jasnije. Tom prilikom je objasnio kako je natjeran da potpiše prvi ugovor s UFC-om još prije prvog meča protiv Miočića:

‘‘Sve je bilo prije te prve borbe protiv Stipe. Tada smo pregovarali. Moj dosadašnji ugovor je bio pregovaran u tom trenutku. Trebalo mi je oko tri godine da shvatim u čemu je problem, ali problem je bilo nešto što sam rekao Dani tokom pregovora‘‘, rekao je Ngannou Helwaniju.

‘‘Napravio sam veliku grešku, nisam imao pojma što sve to znači u tom trenutku. No, mislim da se Dana osjećao ugroženo kad sam rekao da nema veze i da se sada fokusiramo samo na borbu protiv Stipe. To je bilo šest tjedana prije borbe i nisam imao vremena naći menadžera, pa sam onda pokušao sam. Nakon toga sam mu rekao da je u redu, da možemo sad razgovarati ali da ćemo i pregovarati prije svake borbe‘‘, dodao je Francis.

‘‘Kada sam mu to rekao… Takvo nešto ne želite reći tipu kao što je Dana White. Upoznao sam ga u Denveru prije meča s Arlovskim, nisam ni znao engleski. No pokušao sam mu reći da kad uzmem pojas, želim u Francusku ići privatnim avionom. On mi je rekao da nema problema i da će mi sve dati‘‘, zaključio je Ngannou.

Odnos između ove dvije strane je očito jako kompliciran i vjerojatno se nikad neće znati što se točno i gdje dogodilo. No, sada Ngannou više nema posla s UFC-om tako da ćemo vjerojatno i dalje slušati insajderske informacije.

Linker
20. travanj 2024 10:22