UFC

Ngannou o meču Jonesa i Ganea: ‘Riječ ‘neosporen‘ neće značiti ništa u njihovoj borbi‘

Francis Ngannou 

 Frederic J. BROWN/AFP/Profimedia
Izgelda da Ngannou pobjednika tog meča neće priznati kao prvaka, no to nije čudno s obzirom na način na koji se rastao s UFC-om

Francis Ngannou je zatvorio sva vrata UFC-u, a vjetojatno su i UFC-ova vrata zatvorena za Ngannoua. Već otprilike tjedan dana se intenzivno govori o njihovom razlazu, a svaka strana iz dana u dan dopunjuje svoju verziju priče. Ngannou je od sredine dvanaestog mjeseca slobodan borac, a od prošlog vikenda je ta informacija i u javnosti.

Njegovim odlaskom ostalo je prazno mjesto na vrhu teške kategorije, a Jon Jones i Ciryl Gane će se uskoro boriti za njega. Jones se vraća nakon tri godine izbivanja iz kaveza, a čeka ga dosta nezgodan meč protiv odličnog Ganea. No, Ngannou je na svom YouTube kanalu rekao kako riječ ‘neosporen‘ (undisputed) u meču između njih dvojice ne znači ništa:

‘‘Želim podijeliti uzbuđenje oko meče između Ciryla Ganea i Jona Jonesa. To će biti vrlo uzbudljiva borba. Definitivno ću ju gledati. No, svi mi znamo da izraz ‘neosporen‘ ovdje ne znači ništa. Da, ne znači ništa. No i dalje sam uzbuđen oko te borbe‘‘, rekao je Ngannou na svom YouTube kanalu.

‘‘Zapamtite, o meni će govoriti razne stvari. Pokušat će me poniziti, obezvrijediti. Ali neovisno o tome, morate zapamtiti tko je pravi kralj. Najbolji teškaš na svijetu. Ja sam najbolji teškaš na svijetu i ne zanima me što će netko reći. Ja sam najbolji, ja sam kralj‘‘, dodao je.

Iako je jasno da sa UFC-om nije u dobrim odnosima, nema potrebe da se taj sukob sada prelijeva na Jonesa i Ganea. Čovjek koji te večeri osvoji pojas je legitiman prvak teške kategorije, što god netko mislio o tome.

Linker
19. travanj 2024 22:06