UFC

Frankie Edgar: Ne žalim što sam prihvatio borbu protiv Korean Zombieja

Frankie Edgar
 screenshot
Frankie Edgar prokomentirao je svoj poraz iz posljednje UFC borbe u 2019. godini te je najavio 2020. godinu u kojoj će ostvariti svoju ambiciju spuštanja u bantam kategoriju.

Frankie Edgar imao je za siječanj ove godine ugovoren svoj debi nastup u bantam kategoriji i borbu protiv Coryja Sandhagena. Ipak, nije mogao odbiti prijedlog uskočiti kao zamjenski borac u borbu protiv Chan Sung Junga. Tu borbu, ujedno posljednju UFC borbu u 2019. godini, izgubio je tako što je doživio najteži poraz te primio najveće batine u karijeri. Sad je tu borbu i odluku da je prihvati napokon prokomentirao.

"To je nešto što sam napravio. Ne smiješ si dozvoliti da žališ za nečim takvim. Tako nešto ne možeš promijeniti i ne žalim što sam prihvatio tu borbu. Naravno, htio sam drugačiji ishod i nisam ga dobio. Sranja se događaja. Bio sam tužan i depresivan neko vrijeme, no što sam mogao nego se oporaviti i nastaviti dalje", rekao je Edgar u razgovoru za MMA Fighting.

Edgar je poznat kao taktički sjajan borac kojeg je teško pogoditi pravim udarcem. No, Korejac je taj udarac pronašao već prije sredine prve runde, a sve dalje bila je situacija iz koje se Edgar bezuspješno pokušao izvući, sve dok nije došlo do prekida.

"Pogodio me stvarno dobrim udarcem. Mogu biti nezadovoljan onim što sam ja napravio u tom trenutku, no time ne smijem osporiti da je on sjajan borac koji već neko vrijeme čisti sve pred sobom. Dao sam sve od sebe da što dulje ostanem u borbi, no dogodilo se što se dogodilo", još je dodao o tom nastupu, prije nego se okrenuo planovima za ovu godinu. U njoj će debitirati unutar kategorije do 61.5 kilogram, iako to neće biti na priredbi gdje je prvobitno planirao.

"Pukla mi je orbitalna kost pa sam morao otkazati borbu. Ništa preteško i ne treba mi operacija. Šest tjedana odmora i spreman sam. Ono što je sigurno je da ostajem pri namjeri spuštanja u bantam kategoriju. Cijelu karijeru protiv sebe imam činjenicu da sam manji borac od protivnika. Za svoju iduću borbu želim se dovesti u poziciju gdje ja imam neke prednosti, a to će biti u bantamu", najavio je borac koji je svojevremeno bio prvak lake kategorije. No, s vremenom su se pojavili bolji, veći i snažniji borci. Edgar se spustio u perolaku gdje je tri puta bezuspješno napao titulu prvaka. Bantam mu je svojevrsni posljednji pokušaj da još jednom dođe do vrha.

Linker
26. travanj 2024 05:41