UFC

Frankie Edgar opisao dramu nakon borbe: ‘Nisam znao koji je mjesec niti protiv koga sam se borio‘

Sudac Keith Peterson i Frankie Edgar
 screenshot (YouTube, UFC)
Bivši UFC-ov prvak doživio je od Coryja Sandhagena treći poraz prekidom u karijeri

Nikome nije bilo ugodno gledati ono što se dogodilo Frankieju Edgaru u borbi protiv Coryja Sandhagena. Niti sam Sandhagen u intervjuu nakon borbe nije htio gledati ono što je napravio, izrazivši veliku dozu poštovanja svom protivniku. No, kako je sve to prošao sam bivši UFC-ov prvak? Ako je suditi po onome što je ispričao, situacija je bila poprilično dramatična.

Edgar je došao na proglašenje pobjednika, no već tada je bilo jasno kako nije u potpunosti svjestan svega što se događa, a sad je potvrdio kako je veliki dio procesa nakon borbe zapravo odradio na "autopilotu".

"Nisam došao sebi sve dok nisam bio iza u svlačionicama. To je prvo čega se sjećam. Sjedio sam, a liječnici su bili oko mene i prolazili smo cijeli proces. Mark i Ricardo (Henry i Oliveira) su bili pokraj mene pa sam pitao Marka što se dogodio. Rekao mi je da sam se borio, no to sam nekako i pretpostavio. No, nisam se mogao sjetiti protiv koga sam se borio. Pitao sam ih protiv koga sam se borio, a oni su mi onda rekli protiv Sandhagena. Pokušavao sam se prisjetiti treninga za borbu protiv njega, ali nisam mogao. Pitao sam ih koliko dugo sam znao za tu borbu, jesam li je prihvatio kao zamjena ili nešto. Onda su mi rekli da je prošlo dva mjeseca, odnosno da sam dva mjeseca trenirao za tu borbu", rekao je Edgar u razgovoru s Brettom Okamotom.

Situacija je postala dramatična, budući da Frankiejevi treneri tako drastičnu situaciju nisu imali. Onda su došli liječnici i pokušali doći do nekih drugih informacija.

"Nisam mogao neke stvari shvatiti. Onda su došli liječnici i pitali me koji je dan. Nikad u životu mi se tako što nije dogodilo, ali ja u trenutku nisam znao. Pitao sam se je li rujan ili možda prosinac. Tada su odlučili kako trebam ići na CT snimanje. Stavili su me u kola, gdje me je onda medicinska sestra pitala koji je dan u veljači, a ja sam istog trenutka se sjetio da je šesti. Od tog trenutka stvari su mi se počele vraćati. Prisjetio sam se zagrijavanja, čak i prvih 20 sekundi borbe, sve do tog udarca koljenom. Sve mi se vratilo, iako još uvijek se ne sjećam napuštanja kaveza", ispričao je daljnji tijek događanja.

Frankie je doživio četvrti poraz u posljednji šest borbi, od toga treći put nokautom ili tehnički¸m nokautom te su mu to ujedno prvi porazi prekidom u karijeri. Shvaća kako to nije lijepa slika, no vjeruje da još uvijek nije dao sve od sebe i namjerava nastaviti. Barem dok vidi smisao u tome.

"Neću biti onaj tip kojeg konstantno nokautiraju. Pogledat ću se u ogledalo i izvući nešto iz ovoga. Mislim kako još nije došlo moje vrijeme za odlazak. Ne znam kad će se dogoditi, no svjestan sam da dolazi. To može biti moja odluka ili savjet mojih trenera. Ali, nadam se da ću ja biti prvi koji će to shvatiti. Ne želim biti netko kome moraju govoriti da je vrijeme za kraj. Ne znam što će se dogoditi. Gledajući kakva sam osoba, možda će to morati napraviti moj trener ili supruga. Ja samo znam da još nije došlo to vrijeme, a toga su svjesni i oni", objasnio je kako gleda prema kraju karijere.

Frankie je u ovoj borbi išao po pobjedu kojom bi izborio napad na titulu, čime bi postao prvi borac u povijesti koji se borio za UFC titulu tri različite divizije. Poraz ga je odveo u drugom smjeru te je ispao iz Top 5 poretka boraca bantam kategorije. Čini se da će u njoj ostati do kraja karijere, a pomalo je nevjerojatno vidjeti ga koliko je u startu bio manji od Sandhagena, a onda se sjetiti kako je bio prvak u dvije težinske kategorije iznad ove. Ali, to je veličina Frankieja Edgara.

Linker
01. lipanj 2023 12:15