UFC

Frankie Edgar pojasnio odabir protivnika za oproštaj: ‘Nikada ne biram protivnike, samo pristanem‘

Frankie Edgar

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Jedan od velikana UFC-a i MMA-a ovog vikenda oprašta se od sporta

Još jedna velika, ogromna MMA karijera doći će kraju ovog vikenda. Frankie Edgar (24-10-1) povući će se nakon oproštajne borbe u Madison Square Gardenu. Protivnik će mu biti Chris Gutierrez, a Edgaru će to biti jubilarna 30. borba unutar UFC-a (18-10-1).

Frankie je borac koji je nekoć bio prvak UFC-ove lake kategorije, a time je rekorder kategorije zajedno s B.J. Pennom, Bensonom Hendersonom i Khabibom Nurmagomedovim. Borio se Edgar i za titulu u perolakoj kategoriji. Jose Aldo i Max Holloway bili su nepremostiva prepreka, a Jose Aldo porazio ga je i za titulu privremenog prvaka perolake kategorije.

Edgar se kasnije spustio i u bantam kategoriju unutar koje nastupa posljednjih nekoliko godina. Nažalost, godine, ali i broj odrađenih mečeva uzeli su danak pa je Edgar u posljednjih pet nastupa upisao četiri poraza. Posebno teški porazi bili su onaj od Coryja Sandhagena i Marlona Vere u posljednja dva nastupa. Obojica su ga spektakularno nokautirali.

Mnogi se pitaju zašto je baš Gutierrez odabran kao protivnik. Radi se o mladom i gladnom borcu koji u posljednjih sedam nastupa ima šest pobjeda i remi. Ne radi se o zvučnom imenu, a bit će to težak protivnik za Edgara. Frankie je gostujući na Just Scrap Radiu (BJPENN.com) pojasnio odabir protivnika.

‘‘Protivnik mi uopće nije niti bitan. Rekao sam svome timu da to srede. Ja nikada ne biram protivnika, to nije moja stvar. Uvijek pristanem na ponuđeno. Bilo to zvučno ime ili nepoznato, nebitno, svi u UFC-u su dobri borci. Cijelu karijeru borim se protiv poznatih boraca. Bit će to specijalan trenutak za mene. Prolazit će me trnci, posljednji meč ‘u mom dvorištu‘, ispred mnoštva prijatelja i obitelji. Bit će poebno.‘‘, rekao je Frankie, a pritom je najavio kako će i ovaj put ići po pobjedu prekidom, kao i svaki put u dosadašnjoj karijeri.

Velike pohvale Edgaru uoči oproštajnog nastupa došle su od Daniela Cormiera. On je u svom ‘‘DC&RC‘‘ podcastu istaknuo kako Edgar mora postati članom UFC-ove Kuće slavnih.

‘‘Najavljujem vam, Frankie Edgar će ući u ‘Hall of Fame‘. Frankie Edgar je bio prvak lake kategorije, a borbe protiv Grayja Maynarda bile su lude, kao i one protiv B.J. Penna. Zatim se spustio u perolaku i borio se s Aldom za pojas. Nema sumnje, Frankie Edgar će završiti u Kući slavnih.‘‘, rekao je DC.

Ne sumnjamo ni mi u ovo što Cormier govori, a nadamo se da će Frankie već u noći sa subote na nedjelju dobiti oproštaj kakav je zaslužio. Radi se o jednom od pionira i apsolutnih velikana MMA-a i UFC-a.

Linker
24. travanj 2024 13:17