UFC

(VIDEO) Ušli smo u ‘fight week‘ uoči spektakla u MSG-u! Pogledajte sjajni UFC 281 ‘Countdown‘

UFC 281

 Screenshot (youtube, Ufc)
UFC tradicionalno u 11. mjesecu održava spektakularni event u New Yorku, a praksa se nastavlja i ove godine

Koliko god pokušavali opravdati UFC Fight Night 214 event održan prošlog eventa, znamo da ste svi s nestrpljenjem iščekivali ovaj ‘‘fight week‘‘ i UFC 281 event koji će se održati u noći sa subote na nedjelju.

Israel Adesanya protiv Alexa Pereire. Teško UFC može ponuditi nešto uzbudljivije u ovom trenutku, ali nemojte se zavarati, UFC može puno toga ponuditi. Međutim, borba Israela Adesanye i Alexa Pereire vjerojatno će privući i širu masu.

Povijest između ove dvojice već je dobro znana. Obojica su nekoć bili kickboksači, a Pereira je dvaput porazio Adesanyu. U revanšu ga je čak i nokautirao, a time je i dalje jedini borac koji je ikada nokautirao Izzyja, iako je Izzy odradio točno 100 profesionalnih mečeva u MMA-u, boksu i kickboksu.

Pereira u ovaj meč ulazi sa sedam profesionalnih MMA nastupa i tri pod okriljem UFC-a. MMA iskustvo daleko je na Izzyjevoj strani koji iza sebe 24 MMA nastupa, a, a 13 ih je odradio unutar UFC-a (12-1). Iza sebe ima i pet uspješnih obrana titule u srednjoj kategoriji.

Često Adesanya ističe kako je u drugom meču protiv Pereire dominirao većim tijekom meča, ali jedna greška koštala ga je poraza. Alex Pereira posjeduje zbilja razoran udarac, a posebno je opasan njegov lijevi kroše kojim je ranije ove godine nokautirao i Seana Stricklanda.

Kladionice favoriziraju Adesanyu (1,55-2,65), a uzevši u obzir iskustvo i MMA rezime, radi se o očekivanim koeficijentima. Ono što Pereiri itekako ide u prilog jeste činjenica da Adesanya nije borac koji je naročito opasan kad su hrvanje i parter u pitanju. Meč će se gotovo sigurno odvijati u stojci, a kickboksač poput Pereire upravo takav meč i želi.

Hoće li Adesanya dokazati da je poraz u prošlom meču protiv Pereire bio slučajnost ili će ‘‘Poatan‘‘ (‘Ruka od kamena‘) opravdati svoj nadimak, preostaje nam vidjeti. Čeka nas sjajan meč u svakom slučaju.

U sunaslovnoj borbi večeri gledat ćemo obračun za titulu prvakinje u slamka kategoriji. Carla Esparza u jednom jako lošem meču ranije ove godine došla je do titule prvakinje. Esparza je po drugi put u karijeri porazila Rose Namajunas, a sada ju čeka Zhang Weili. Kineskinja je u sedmom mjesecu nokautirala Joannu Jedrzejczyk kružnim udarcem šakom i nakon dva poraza od Rose Namajunas, spremna je za novi napad na titulu.

Koeficijent su debelo na strani Zhang (1,30-3,90) i prvakinju čeka više nego težak posao u obrani titule prvakinje.

Meč koji će također privući ogromnu pažnju jest onaj između Michaela Chandlera i Dustina Poiriera. Chandler kao petoplasirani izazivač UFC-ove lake kategorije ulazi u ovaj meč, nakon što je proljetos brutalno nokautirao Tonyja Fergusona (pogledajte OVDJE). Dustin Poirier ove godine nije nastupao, ali 2021. godine triput smo ga gledali. Nakon dvije pobjede nad Conorom McGregorom, ‘‘Diamond‘‘ je dobio priliku boriti se za pojas protiv Charlesa Oliveire. Brazilac ga je završio ‘‘submissionom‘‘ u trećoj rundi.

Poirier je tada uzeo dulju pauzu i propitkivao je svoje odluke oko nastavka karijere. Razmišljao je o velter kategoriji, spominjao je nastupe samo u ‘‘velikim mečevima‘‘, a veliki meč definitivno je i ovaj protiv Michaela Chandlera u kultnoj dvorani kao što je njujorški Madison Square Gardenu.

Oba borca ne poznaju nastupanje u dosadnim mečevima i pravi su strojevi za osvajanje bonusa. Ili ćemo gledati brzi finiš ili 15 minuta pravog rata. Mnogi bi se usudili okladiti da će ova dvojica ponuditi i najbolju borbu u 2022. godini, a nama preostaje čekati.

Bit će tu još pregršt vrhunskih mečeva na programu. Frankie Edgar umirovit će se borbom protiv Chrisa Gutierreza, a više o Edgaru i njegovoj karijeri čitajte u nastavku tjedna. Dan Hooker tražit će povratak samopouzdanja protiv Claudija Puellesa, a Brad Riddell i Renato Moicano sjajan su par za preliminarni dio priredbe. Napokon se vraća i Dominick Reyes kojeg čeka meč protiv Ryana Spanna. Kompletan program priredbe možete pogledati OVDJE, a pri dnu teksta pogledajte UFC-ov ‘Countdown‘ (‘Odbrojavanje‘) video za UFC 281 event.

Tri gore izdvojena meča obuhvaćena su ‘‘Countdownom‘‘, a radi se o serijalu koji uvijek posluži kao idealna uvertira u veliki ‘‘fight week‘‘.

Linker
26. travanj 2024 07:26