UFC

Frankie Edgar spašava korejsku priredbu i bori se protiv 'Zombija'

Frankie Edgar vs. Chan Sung Jung
 ESPN
UFC je ekspresno reagirao nakon ozljede Briana Ortege te je glavna borba posljednje ovogodišnje priredbe ekspresno spašena. Frankie Edgar odlučiti je prihvatiti izazov i uskočiti u borbu protiv Chan Sung Junga, borbu koju je već prije godinu dana imao ugovorenu, no tada ju je bio prisiljen otkazati.

Ozljeda Briana Ortege bila je veliko razočaranje za fanove, budući da se borba njega i Chan Sung Junga "kuhala" još od ljeta i pobjede Koreanca nad Renatom Moicanom. Nakon što je napokon bila ugovorena, samo dva i pol tjedna prije održavanja je otkazana zbog Ortegine ozljede ligamenata koljena. Ipak, UFC je nevjerojatno brzo reagirao i samo 24 sata kasnije "Korean Zombie" ima novog protivnika i ostaje na programu priredbe u svojoj domovini.

Borbu je odlučio prihvatiti Frankie Edgar (22-7-1, 17-7-1), bivši prvak lake kategorije i prava MMA ikona. On se protiv istog protivnika već trebao boriti u studenom prošle godine, na priredbi kojom je UFC obilježavao 25 godina od inauguracijskog eventa. Tu borbu otkazao je zbog ozljede, tamo ga je zamijenio Yair Rodriguez, a sve je rezultiralo onim nevjerojatnim laktom u posljednjoj sekundi borbe, jednim od najboljih nokauta u UFC povijesti. Edgar ovim putem nakratko odgađa svoje spuštanje u bantam, budući da se borba održava u perolakoj kategoriji. Ipak, njegova borba protiv Coryja Sandhagena planirana za 25. siječnja, kojom bi trebao debitirati u novoj kategoriji, i dalje je na programu Fight Nighta 166. UFC se nada kako će Edgar biti sposoban oporaviti se i boriti se samo pet tjedana nakon nastupa u Busanu.

Što se tiče Chan Sung Junga (15-5, 5-2 UFC), jedan od najatraktivnijih boraca svijeta ove je godine savladao Renata Moicana nokautom već u prvoj minuti. Za svih svojih pet UFC pobjeda uzeo je bonus za najbolju izvedbu. Zapravo, jedina njegova UFC borba bez bonusa bio je neuspješni napad na titulu prvaka. U kolovozu 2013. godine savladao ga je Jose Aldo. Ovo će ujedno biti prvi slučaj još od 2011. godine da je ovaj izuzetno popularni borac nastupio dva puta unutar jedne kalendarske godine.

UFC je na ovaj način spasio glavnu borbu priredbe koju će Busan ugostiti 21. prosinca. Sunaslovna je inače ona u kojoj će Aleksandar Rakić protiv Volkana Oezdemira tražiti najveću pobjedu svoje dosadašnje karijere.

Linker
18. travanj 2024 02:14