UFC

Frankie Edgar zatražio da svoju posljednju borbu u karijeri odradi u Madison Square Gardenu krajem godine

Frankie Edgar

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Istinska legenda se ipak oprašta od profesionalnog sporta

Istinski veteran MMA sporta i bivši prvak UFC-ove lake kategorije Frankie Edgar zatražio je da svoju posljednju profesionalnu borbu odradi na UFC 281 eventu. Inače, ta priredba će se održati u Madison Square Gardenu 12. studenog (jedanaesti mjesec), a spreman se boriti protiv koga god promocija stavi pred njega.

Bivši prvak je u trenutno posljednjem meču pretrpio jedan od najbrutalnijih poraza u svojoj karijeri, doslovno. Marlon ‘Chito‘ Vera ga je uspavao brutalnim ‘front kickom‘ koji je uistinu izgledao vrlo ružno. Edgar je u posljednjih pet mečeva poražen četiri puta, a zadnja dva puta je uistinu brutalno nokautiran. Pobijedio je jedino Pedra Munhoza prije točno dvije godine podijeljenom sudačkom odlukom.

‘‘Znam da imam još puno toga za dati za ovom sportu. Moj duh ne želi biti gotov, to je sigurno. Osjećam da ovo mogu raditi još uvijek na visokom nivou, a radio sam i do sad. Jednostavno me je uhvatio dobrim udarcem‘‘, rekao je Edgar nakon posljednjeg poraza.

Izgleda da su se u međuvremenu neke stvari u životu Franikea Edgara ipak promijenile. Prema njegovom menadžeru Aliju Abdelazizu, Edgar je zatražio da svoju posljednju borbu u karijeri odradi u Madison Square Gardenu u jedanaestom mjesecu ove godine. Spreman je boriti se protiv bilo koga, a istaknuo je i da tu posljednju borbu želi odraditi u bantam kategoriji.

Nadamo se kako će UFC za svog veterana pronaći odgovarajućeg protivnika i omogućiti mu dostojanstven oproštaj na ovom velikom eventu. Bilo bi lijepo vidjeti da ovaj 40-godišnji borac svoju karijeru završi jednom velikom pobjedom.

Linker
19. travanj 2024 06:38