UFC

Ali Abdelaziz ponovno priča besmislice: ‘Oliveira nikad nije bio prvak, Khabib mu je posudio pojas‘

Charles Oliveira

 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Menadžer Khabiba Nurmagomedova i Islama Makhacheva pokušao je omalovažiti uspjehe Brazilca

Nešto više od pet mjeseca UFC-ova laka kategorija bit će bez prvaka. Charles Oliveira bez titule je ostao u petom mjesecu, a sve do 22. listopada (deseti mjesec) nećemo dobiti novog prvaka UFC-ove lake kategorije.

Te večeri tron će preuzeti netko od dvojca Oliveira-Makhachev. Brazilac je bio posljednji prvak, a titulu je osvojio u petom mjesecu prošle godine, pobjedivši Michaela Chandlera. Prvu obranu titule upisao je u 12. mjesecu savladavši Dustina Poiriera, a pobjeda protiv Gaethjea u petom mjesecu ove godine nažalost mu se ne priznaje kao obrana titule.

Iako je Oliveira ostao bez pojasa još u petom mjesecu i tehnički nije prvak, gotovo svaki MMA fan, kao i kolege borci, vide ga aktualnog prvaka lake kategorije. ‘‘Prvak ima ime - i to je Charles Oliveira‘‘, postala je jako popularna uzrečica koju je Brazilac nerijetko ponavljao uoči i nakon borbe protiv Gaethjea.

Činjenica je kako Oliveiru nitko nije pobijedio otkako je postao prvakom i zato ga svi i dalje vide kao legitimnog prvaka. Međutim, Ali Abdelaziz, menadžer Islama Makhacheva dao je posve suprotno viđenje dok ga je intervjuirao ‘‘Schmo‘‘.

‘‘Svi govore da je Charles prvak. Mislim da mu je Khabib dopustio da posudi pojas dok ga Islam ne preuzme. Mislim da on nikada nije bio prvak. S kime se on uopće borio?‘‘, poručio je Abdelaziz i po tko zna koji put navukao bijes MMA javnosti.

Kako i neće navući bijes s ovakvim izjavama? Oliveirin šampionski put nešto je čemu se dive svi istinski MMA fanovi, osim Abdelaziza. Naravno da on kao menadžer Islama Makhacheva i kao Khabibov veliki prijatelj, pokušava uzdrmati ‘‘Do Bronxa‘‘. Međutim, pitanjem ‘‘S kime se Oliveira zapravo borio‘‘, Abdelaziz bi mogao uvrijediti i jednog od svojih klijenata.

Naime, Justin Gaethje također surađuje s Abdelazizom, a upravo njega je Oliveira pobijedio u svom posljednjem nastupu. Ne samo da ga je pobijedio, doslovno je prošao kroz njega i završio ga je u prvoj rundi.

‘‘Prvak ima ime - i to je Charles Oliveira‘‘, htio Ali Abdelaziz to priznati ili ne.

Linker
07. lipanj 2024 04:02