UFC

Fury se sastao s Danom Whiteom: 'Zainteresiran je za dolazak, to poštujem!'

Stipe Miočić i Tyson Fury
 screeshot/Youtube
Je li linearni svjetski profesionalni boksački prvak Tyson Fury ozbiljan kada najavljuje prelazak u slobodnu borbu i mečeve protiv velikih imena tog sporta? Predsjednik UFC-a Dana White tvrdi da su njegove prozivke Stipe Miočića i Francisa Ngannoua stvarne!

Gostujući u radijskoj emisiji na postaji "106.7FM", White je otkrio da je razgovarao "jedan na jedan" s britanskom boksačkom zvijezdom te je potvrdio da se radilo o vrlo, vrlo zanimljivom razgovoru.

"Jako zanimljivo! On i ja smo razgovarali neki dan. Pričali smo. On je uistinu zainteresiran za slobodnu borbu, to je nešto što poštujem", potvrdio je White.

Ipak, predsjednik UFC-a je vrlo oprezan s konkretnim najavama. I sam je svjestan da Fury nema dovoljno znanja da bi se u ovom trenutku suprotstavio najboljim teškašima u diviziji. Stoga rezerviranim izjavama pokušava očito spustiti loptu na zemlju.

"Vidjet ćemo. Vidjet ćemo što će se dogoditi. Idemo prvo vidjeti što će se sada događati s njegovom boksačkom karijerom", dodaje White.

"Kralja Cigana" sada očekuje veliki revanš protiv Deonatayja Wildera, koji ćemo pratiti početkom iduće godine. Fury se mora koncentrirati na Amerikanca s kojim je prvi put odradio neodlučen meč, a upravo će o ishodu tog dvoboja ovisiti negovi daljnji planovi.

"Sada mu slijedi taj revanš protiv Wildera. To je očito jako velika i vrlo zabavna borba za tešku kategoriju profesionalnog boksa. A ovaj vikend su Andy Ruiz i Anthony Joshua. Vidjet ćemo kako će se i to završiti. I onda ćemo vidjeti kako dalje", zaključuje predsjednik UFC-a.

Jasno je da je Dana White prilično oprezan s velikim najavama i ne želi "trčati pred rudo" obećavajući javnosti i fanovima nešto što u ovom trenutku nije sasvim izvjesno. Interes MMA fanova za Furyjevim dolaskom zaista postoji, no pravo je pitanje koliko si Fury radi marketing u SAD-u izjavama o dolasku u UFC-e i prozivanjem Stipe Miočića, a koliko zaista želi iskustiti kako je to boriti se u malim rukavicama.

Linker
05. svibanj 2024 13:06