UFC

Gaethje je uživao u Poirierovim pobjedama nad McGregorom: ‘Volim vidjeti Conora slomljenog‘

Conor McGregor i Dustin Poirier

 PX Images/ABACA/Abaca Press/Profimedia
Jedan od najboljih UFC-ovih boraca lake kategorije najavio je svoj meč protiv Poiriera

Važan meč čeka Justina Gaethjea 29. srpnja (sedmi mjesec) na UFC 291 event. Jedan od najatraktivnijih boraca na svijetu borit će se protiv Dustina Poiriera, a pobjednik će postati novim osvajačem ‘‘BMF‘‘ titule. Radi se o tituli koju je UFC izmislio 2019. godine, a osvajač pojasa nosi epitet ‘‘Najopakijeg tipa na svijetu‘‘.

Gaethje i Poirier odlični su kandidati za osvajanje ovog pojasa, a jedan od njih postat će drugim osvajačem te titule. Prvi osvajač ‘‘BMF‘‘ pojasa bio je Jorge Masvidal, ali nakon što se on ranije ove godine povukao iz sporta, UFC je odlučio potražiti novog ‘‘BMF-a‘‘.

Gaethje i Poirier pri vrhu su UFC-ove lake kategorije, ali trenutno niti jedan od njih nije u kombinacijama za sljedećeg izazivača. Korak bliže ka novom napadu na titulu pokušat će napraviti kroz međusobni obračun, a to će ujedno biti i njihov revanš. Prvi međusobni meč odradili su 2018. godine, a tada je Dustin Poirier slavio tehničkim nokautom u četvrtoj rundi. Bio je to fantastičan meč, a obojica su upisali još pregršt velikih pobjeda nakon međusobnog obračuna.

Među tim pobjedama ističu se dvije Poirierove pobjede nad Conorom McGregorom. ‘‘Diamond‘‘ je dvaput zaredom porazio najveću MMA zvijezdu, a Justin Gaethje je gostujući u ‘‘DC & RC‘‘ showu otkrio kako je uživao gledajući Poirierovu pobjedu nad Conorom.

‘‘Poirier je pravi fajter, a ono što je napravio Conoru McGregoru u ona dva meča zapravo je super impresivno. Uvijek volim vidjeti tog tipa (Conora) slomljenog.‘‘, rekao je Gaethje koji očito uživa i u situacijama gdje Conor McGregor bude mentalno nadjačan.

‘‘Ovaj tip (Poirier) je borac i znam da ću morati biti perfektan. Nema potrebe za animozitetom među nama. Mi smo tvojica najnasilnijih tipova u ovom sportu. Obojica volimo ovo što radimo. On je samouvjeren, ja sam samouvjeren i bit će to jedna uzbudljiva noć.‘‘, zaključio je Gaethje koji se silno veseli obračunu s Poirierom.

Veselimo se i mi kao fanovi, a nije isključeno da netko od njih dvojice u budućnosti odradi meč i protiv Conora McGregora. Poirier već ima tri takva meča iza sebe, ali Conor zasigurno želi poravnati račune. Justin Gaethje s druge strane zaslužuje tako velik meč, a između njega i Conora podosta je animoziteta.

Linker
26. travanj 2024 11:00