UFC

Gaethje optužio Whitea za nered u lakoj kategoriji! ‘Sve je počelo kad je za*ebao Dustina i Tonyja...‘

Dana White
 JASON SILVA, Agif via Afp
Je li trenutna situacija odraz loših odluka koje su pale još uoči UFC-a 254?

Khabib Nurmagomedov tvrdi da je umirovljen, ali i dalje je službeni prvak u lakoj kategoriji, Michaela Chandlera se samo s jednom borbom i pobjedom u UFC-u gura prema borbi za naslov, Dustina Poiriera kao trenutno prvorangiranog borca bivši Bellatorov prvak ne zanima, a tu je i Charles Oliveira koji također traži priliku u borbi za elitni pojas...

Kombinacija je puno, a konačno rješenje definitivno će razočarati neka od glavnih lica lake kategorije.

Jesu li se možda neke stvari mogle odigrati na drugi način? Pitate li Justina Gaethjea, borca koji je također dio tih kombinacija, trenutna situacija odraz je niza loših odluka. Krivci? Prema bivšem izazivaču i privremenom prvaku to su - UFC i Dana White.

Gaethje smatra da je sve zapravo započelo još u listopadu, na UFC 254 priredbi koja nam je donijela njegov susret s još uvijek aktualnim prvakom Khabibom.

image
Khabib Nurmagomedov i Justin Gaethje
Sputnik via Afp

"Ovo s Poirierom se događa jer je Dana White pokušao, zapravo, on je za*ebao Tonyja (Fergusona) i Dustina. Rekao je je*ite se, uzet ću Chandlera i on će biti rezerva borbi za naslov. To se sve dogodilo prije tri ili četiri mjeseca. I mi smo ljudi, imamo principe, načela kojih se držimo... O tome radi. Zato Dustin to govori (da se neće boriti s Chandlerom). Zapravo, pretpostavljam da je to slučaj jer nisam u kontaktu s njim", izjavio je Gaethje u intervjuu za MMA Junkie pa nastavio:

"Kada je Dana White to napravio, 24. listopada, on se nije samo posrao na Dustina Poiriera i Tonyja Fergusona. On se posrao na svakog je*enog borca koji želi stvari odraditi na pravi način, koji želi integritet u sportu. Zato Dustin Poirier priča na taj način."

Justin smatra i da je odluka UFC-a da Chandlera odrede kao rezervnog borca za UFC 254, kao i izostanak potrebnih koraka za finalizaciju borbe između Fergusona i Poiriera, utjecalo na više boraca lake kategorije. I to na pogrešan način.

"Sjećate li se samo koliko su Tony i Dustin bili uzrujani kada nije dogovoren njihov meč? Vjerojatno se radilo o 50 ili 100 tisuća dolara manjka na jednom od njihovih ugovora. Potpis nije pao, a oni su bili spremi na meč. S time su i izašli u javnost. I to nije ispravno. Ne volim to kao borac, nevolim to kao zaposlenik. Zapravo, ja nisam zaposlenik već netko tko nudi svoje usluge ovoj kompaniji. To nije u redu. Takve stvari ne želite vidjeti. Znam samo da Dustin sve to govori i da se zato za titulu ne želi boriti s Chandlerom. Upravo zbog tog sranja u listopadu. Nisam sto posto siguran, ali sam poprilično uvjeren u to."

Unatoč tome što mu se neke odluke i potezi UFC-a možda ne sviđaju, Justin je u istom razgovoru potvrdio kako je "sretan" što je dio najbolje svjetske MMA promocije.

"Upravo sam zaradio više novca nego ikad prije. Nisam nezadovoljan. Ne želim se boriti nigdje drugdje. Ovo je kompanija gdje možete prezentirati svoje vještine na najvišoj mogućoj razini", zaključio je Gaethje.

Linker
19. travanj 2024 01:09