UFC

Gane bez većih problema svladao Rozenstruika, Ankalaev nastavio nizati pobjede

Jairzinho Rozenstruik i Ciryl Gane
 Screenshot (YouTube, UFC)
‘Bon Gamin‘ svladao je još jednu prepreku te pokazao da je spreman i za punih pet rundi

Sudačke kartice odlučivale su o osam od devet okršaja koje smo u noći sa subote na nedjelju gledali na UFC Vegas 20 priredbi.

Ciryl Gane (8-0) neporažen je i nakon svog osmog profesionalnog nastupa. Sjajni francuski teškaš u Las Vegasu je jednoglasnom i uvjerljivom sudačkom odlukom porazio Jairzinha Rozenstruika (11-2). 'Bon Gamin' je osvojio svih pet rundi. Njegovo kretanje i kontrola distance jednostavno su bili nerješiva zagonetka za surinamskog udarača koji je u ovom susretu bio previše rezerviran.

Pogađao je Gane s distance, lijepo kombinirao ručne i nožne tehnike, na vrijeme se izmicao i zapravo bez većih problema svladao do ovog trenutka četvrtorangiranog suparnika. Rozenstruik je bio nadigran, a najviše može žaliti što u niti jednom trenutku nije odlučio pustiti ruke te tako pokušati napraviti nešto više.

Nije to bila borba u kojoj smo bili blizu prekida, tek je u četvrtoj rundi možda jedno koljeno moglo Rozenstruiku stvoriti ozbiljnije probleme, no Herb Dean procijenio je kako se radilo o nedozvoljenom udarcu u prepone. Borba se nakon toga brzo nastavila, a snimka je pokazala da je slavni sudac možda i pogriješio.

U sunaslovnoj borbi večeri gledali smo dva sjajna poluteškaša i već šestu u nizu pobjedu Magomeda Ankalaeva. Bila je to borba u kojoj je Nikita Krylov imao nešto bolje otvaranje, ali Ankalaev je kroz drugu i treću rundu bio konkretniji te rušenjima stigao do preokreta na sudačkim karticama.

Pedro Munhoz je u najboljoj borbi večeri jednoglasnom odlukom sudaca pobijedio Jimmieja Riveru. Mayra Bueno Silva i Montana De La Rosa odradile su meč bez pobjednice i to zahvaljujući tome što je brazilska borkinja zbog hvatanja ograde ostala bez jednog boda.

Spomenimo još da je na otvaranju glavnog programa Alex Caceres jednoglasnom odlukom svladao Kevina Crooma.

A jedini prekid gledali smo na uvodnom programu i to u borbi u kojoj je Ronnie Lawrence polovicom treće runde zaustavio Vincea Cachera (TKO).

UFC Vegas 20 rezultati:

Ciryl Gane def. Jairzinho Rozenstruik via jednoglasna odluka sudaca (50-45 x3)

Magomed Ankalaev def. Nikita Krylov via jednoglasna odluka sudaca (29-28 x3)

Montana De La Rosa vs. Mayra Bueno Silva neodlučeno većinskom odlukom sudaca (28-27, 28-28 x2)

Pedro Munhoz def. Jimmie Rivera via jednoglasna odluka sudaca (30-27 x2, 29-28)

Alex Caceres def. Kevin Croom via jednoglasna odluka sudaca (30-26 x2, 30-27)

Uvodne borbe:

Thiago Moises def Alexander Hernandez via jednoglasna odluka sudaca (30-27 x2, 29-28)

Alexis Davis def. Sabina Mazo via jednoglasna odluka sudaca (30-27 x2, 30-26)

Ronnie Lawrence def. Vince Cachero via TKO (R3, 2:38)

Dustin Jacoby def. Maxim Grishin via jednoglasna odluka sudaca (29-28 x3)

Linker
23. travanj 2024 10:34