UFC

Garbrandt ima velika očekivanja od subotnje borbe, smatra da pobjedom napada titulu dvije kategorije

Cody Garbrandt
 Steve Marcus/Getty images/Profimedia
Niti malo skromne nisu ambicije bivšeg UFC-ovog prvaka bantam kategorije

11 mjeseci nakon što je impresivnom pobjedom nad Raphaelom Assuncaom prekinuo niz od tri poraza, Cody Garbrandt ponovno će se naći u Octagonu. U vjerojatno ključnoj borbi za opravdanje vlastitih ambicija, pobjedu će morati tražiti protiv Roba Fonta, borca koji mu stilski nikako ne odgovara. Cody ipak o tome ne razmišlja na taj način. Na medijsko druženje pred priredbu došao je prepun samopouzdanja i nije dugo trebalo da otkrije svoje planove i ciljeve.

"Moj je plan biti istovremeni prvak dvije kategorije. To mi je cilj, neovisno o tome koja će kategorija doći prva. Svi znamo kakav smo cirkus imali oko Sterlinga i Yana pa sad čekamo da odrade novu borbu. Aljamain je odradio operaciju vrata pa će to još malo biti odgođeno. Ja osobno mislim kako je ovo borba za izazivača. Nakon što završim Roba imat ću opcije. Jedna od njih je biti idući koji napada titulu, a to mi odgovara", rekao je Cody, uvjeren kako će mu pobjeda biti dovoljna za osiguranje pozicije prvog izazivača u čak dvije kategorije.

U muha kategoriji se zapravo već prošle godine trebao boriti za titulu. Iako mu je pobjeda nad Assuncaom bila jedina u posljednja četiri nastupa, UFC je tu činjenicu ignorirao te ugovorio Codyju napad na spomenuti naslov prvaka, iako se također u toj kategoriji nije nikad borio. No, razbolio se i bio prisiljen borbu otkazati.

"Studeni i situacija s COVID-om nije bila dobra za mene, oduzelo mi je to dio života, ali isto tako pripremilo za neke nove i bolje prilike. Nakon pobjede ću biti idući za napad na titulu u bantamu. Figgy i Moreno bore se za titulu muha kategorije par tjedana nakon mene. Ja sam već imao ugovorenu borbu za tu titulu, pripremao sam se za pet rundi u muha kategoriji. Spreman sam na bilo što, ali nadam se da se niti jedan od njih neće ozlijediti, da će odraditi tu borbu, a onda ja mogu protiv pobjednika", smatra kako ga pozicija izazivača i dalje čeka.

On je jedan od onih koje je COVID-19 napao uz poprilično jake simptome. Zbog njih ne samo da je morao otkazao spomenutu borbu koju je imao ugovorenu, nego je par mjeseci bio nesposoban trenirati na svoj standardni način. Upravo zbog toga je i ova duga pauza iza njega.

"Dan za danom nisam mogao biti siguran kako će moje tijelo reagirati. Krvna slika bila mi je loša, imao sam upalu pluća i vrtoglavice. Pojaviti su mi se i krvni ugrušci. Puno lakše sam prošao kroz sve ozljede nego kroz COVID. A uvijek sam ga shvaćao ozbiljno. Ljudi umiru od toga. Netko sam tko se brine za sebe, zdrav sam i uvijek sam odmoran. Dobro jedem, vrhunski sam spreman. Kad mi se dogodilo to što mi se dogodilo, mislio sam da je prehlada. Ali, nije, bilo je to nešto opako."

Tvrdi kako je sad spreman i kako će doći do pobjede onako kako on najviše preferira, nokautom. Hoće li mu to biti dovoljno za otvaranje cilja? Ne možemo biti sigurni, no UFC je već istom borcu radio ustupke te je Cody već preskakao po nekoliko stepenica pa se tako što nikako ne smije odbaciti kao itekako ozbiljna mogućnost.

Jedini problem kod Codyjevih ambicija je više puta ponovljena izjava Dane Whitea kako će se Cory Sandhagen i TJ Dillshaw boriti za prvog izazivača, a njihov okršaj ugovoren je za srpanj. Tko zna, možda Cody posjeduje drugačije informacije.

Linker
25. travanj 2024 07:22