UFC

GSP potvrdio glasine: ‘Dana White me zaustavio u ostvarenju sna‘

Anderson Silva i Georges St-Pierre
 General GuanYu/BACKGRID/Backgrid USA/Profimedia
Triller je uistinu imao namjeru organizirati boksački meč Georgesa St-Pierrea i Oscara De La Hoye

Prošlog tjedna oglasio se predsjednik Triller organizacije, Ryan Kavanagh, otkrivši kako im je propao plan ugovaranja boksačkog ekshibicijskog meča između Oscara De La Hoye i Georgesa St-Pierrea, a razlog toga je Dana White. Naime, predsjednik UFC-a iskoristio je pravo koje mu osigurava ugovor St-Pierrea s njegovom promocijom. Iako se Georges umirovio, ugovor mu je još uvijek važeći, pošto nije odradio sve borbe koje je prema njemu UFC-u dugovao. Naravno, on se imao pravo umiroviti, no u slučaju povratka borbama, to bi moralo biti u promociji s kojom ima ugovor.

Iako na prvu nismo mogli biti sigurni koliko u tome ima istine ili koliko su bar pregovori daleko otišli, sad se javio sam GSP, potvrdivši kako je bila riječ o ozbiljnom poslu koji je u trenucima kad je sve stopirano bio gotovo zaključen. To je otkrio u razgovoru za Cinema Blend.

"Razumijem da Dana ne želi da se borim. No, ovo bi bilo nešto jako zabavno. Moja karijera profesionalnog borca, s ciljem da postanem najbolji na svijetu, je gotova. Punim 40 godina, a to je sport za mlade ljude", još je jednom GSP potvrdio kako nema ozbiljnih borilačkih namjera. 40 godina je inače napunio danas.

Ipak, ovakva prilika je nešto što mu se svidjelo, posebno jer isto nije vezano uz profesionalni sport. Nažalost po njega, njegov još uvijek aktivni ugovor ima stavku da za bilo koji Georgesov borilački nastup mora doći službeno dopuštenje od UFC-a, koji se i dalje vodi kao njegov poslodavac. Pa čak i ako se radi o nečemu poput spomenutog meča. A Georges otkriva kako ovim putem čak ne bi imao namjeru uzeti niti honorar.

"Boksački meč uz pravila poput Trillerovih protiv legendarnog Oscara De La Hoye. To bi mi bilo ispunjenje sna jer je on moj drugi najdraži boksač svih vremena, iza Sugar Raya Leonarda. Osim toga, bilo bi tu puno novca u dobrotvorne svrhe. Bilo bi to s dobrim razlogom, a i pokazalo bi da to sve baš ne shvaćamo ozbiljno. Zapravo, bilo bi ozbiljno s te strane što se košarku igra, hokej se igra, ali borbe se ne igra. No, ponavljam, bilo bi zabavno", potvrdio je GSP.

White je izjavio kako ga iz Trillera neprestano zovu, dodavši da nema namjeru istima odgovarati, nazvavši ih idiotima, a isto tako je pitanje o zabrani GSP-a da nastupi na njihovoj priredbi preskočio, možemo reći i ignorirao.

Ima li smisla da Dana White iz svojih osobnih razloga zabrani jednoj takvoj legendi nastup u ekshibicijskom meču, iako mu Georgesov ugovor takvo pravo osigurava? To ćemo prepustiti svakome na vlastiti sud.

Linker
26. travanj 2024 17:03