UFC

Gastelum odbio Cannoniera kao zamjenu, vjeruje da će se Till ipak pojaviti

Kelvin Gastelum
 screenshot/Youtube
Darren Till zbog problema s vizom još uvijek nije stigao u New York gdje bi se u noći sa subote na nedjelju trebao boriti protiv Kelvina Gasteluma. UFC je već javio Jaredu Cannonieru da bude spreman uskočiti kao rezerva, no to neće biti potrebno. Gastelum je otkrio kako će se boriti jedino protiv Tilla te kako se još uvijek nada da će njegov protivnik riješiti svoje probleme i pojaviti se u Americi do službenog vaganja.

Kelvin Gastelum izašao je pred medije nakon otvorenog treninga, s ciljem da prokomentira trenutnu situaciju. Naime, Darren Till još uvijek je u Engleskoj gdje rješava svoje probleme s vizom, a informacije govore kako bi se do vaganja trebao pojaviti. No, UFC je već obavijestio Jareda Cannoniera da bude spreman uskočiti. Ipak, ako se pita Gasteluma, to se neće dogoditi.

"Rekli su mi da će se pojaviti u petak, tako da nemam brige oko toga. Samo neka se pojavi i dobro je. Iskreno, ne razmišljam o nečemu drugom. Ovo je tip za kojeg sam se pripremao. Boriti se sad odjednom protiv Jareda Cannoniera nije pošteno prema meni i ne mogu tu borbu prihvatiti samo dva dana prije održavanja. Ja nisam netko tko odbija borbe i borit ću se protiv bilo koga. No, dajte mi da se pripremim za njega", rekao je Gastelum u razgovoru s medijima, među kojima je i MMA Mania.

Till ovog puta prelazi u srednju kategorije, no ovakav put tako kratko prije borbe bi mu svakako mogao stvarati probleme, posebno ako je u posljednjoj fazi skidanja kilograma, a tu je i uvijek prisutni "jet lag".

"Shvaćam da bi mu to moglo stvarati problem i da neće biti lako. No, što je tu je, važno je da se pojavi", rekao je Gastelum, da bi onda odgovorio na pitanje bi li se borio protiv Tilla da se pojavi pretežak, odnosno da padne vagu za nekoliko kilograma: "Da, vjerujem kako bih se svejedno borio protiv njega."

Gastelum je još otkrio kako vjeruje da će pobjedom u ovoj borbi izboriti revanš protiv Israela Adesanye, ovog puta za pravu titulu UFC prvaka. To je itekako moguće ako je Paulo Costa ozbiljno ozlijeđen kao što je Dana White najavio. Adesanya i Gastelum odradili su najbolju borbu 2019. godine do sada i nema sumnje kako bi revanš zanimao ljubitelje MMA-a.

Linker
30. svibanj 2023 03:20