UFC

Gegard Mousasi uskoro se vraća u kavez? ‘PFL me želi u ovom meču, ali protivnik se odbija boriti‘

Gegard Mousasi

 PA Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Legendarni Gegard Mousasi još uvijek ne planira završiti dugu i uspješnu karijeru

Spajanjem PFL-a i Bellatora, PFL je naveliko obogatio svoj roster i dobili su pregršt boraca svjetske klase. Jedan od njih svakako je i Gegard Mousasi (49-9-2), iako u posljednje vrijeme ne uživa dobre rezultate.

Mousasi je sredinom prošle godine izgubio Bellatorov pojas prvaka u srednjoj kategoriji, a titulu prvaka preoteo je Johnny Eblen. Izdominirao je Eblen Mousasija u meču na pet rundi i postao je novim prvakom.

Gegard je pokušao izboriti napad na titulu u petom mjesecu ove godine, a Fabian Edwards stajao mu je na putu ka ‘‘title shot‘‘. Edwards je jednoglasnom odlukom sudaca porazio Mousasija i tako je 38-godišnji Gegard na dva poraza u nizu.

Svejedno se radi o ponajvećem imenu na Bellatorovom rosteru i sigurno će Mousasi biti dio nekih velikih evenata na kojima će biti upareni PFL-ovi i Bellatorovi borci. Prema riječima samog Mousasija, ponude su već dolazile, ali borac kojeg mu nude nije voljan boriti se protiv njega.

‘‘PFL želi da se jako brzo borim protiv Dereka Brunsona, ali on je rekao da ne želi imati veze s tom borbom. Tri puta me odbio za meč kroz posljednjih nekoliko godina. Fanovi su na gubitku, a nadajmo se da će PFL pronaći borca srednje kategorije za mene. Spreman sam.‘‘, poručio je Gegard putem Twittera.

Inače, Mousasi i Brunson imali su zakazan meč još 2016. godine, a trebali su ukrstiti rukavice na UFC 200 eventu. Brunson je ipak otkazao meč, a Thiago Santos je uskočio kao zamjena.

Dvojici UFC-ovih veterana sada se otvara prilika da napokon odrade taj međusobni okršaj, ali Brunson očito nije zainteresiran. Derek je proteklih tjedana iskazivao interes za borbom protiv Johnnyja Eblena i očito je to smjer u kojem želi ići. Bellatorov prvak srednje kategorije zanima ga više od Gegarda Mousasija.

Možda bi Mousasi mogao biti uparen s novim velikim PFL-ovim pojačanjem. Prije nekoliko dana pisali smo vam o dolasku Murada Ramazanova u PFL. Neporaženi Dagestanac bio bi više nego adekvatan protivnik za legendarnog Mousasija, a istovremeno bi i Murad dobio sjajnu provjeru svojih sposobnosti.

Linker
23. travanj 2024 15:39