UFC

Giga Chikadze najavljuje: ‘Barboza će pokušati hrvati kada osjeti razliku u stojci‘

Giga Chikadze (desni) vs Irwin Rivera
 Douglas P. DeFelice/Getty images/Profimedia
Sjajnog Gruzijca naredni vikend čeka najveća borba u njegovoj dosadašnjoj MMA karijeri

Nešto manje od dvije godine prošle su od debija Gige Chikadzea (13-2-0, 6-0 UFC) pod okriljem UFC-a, a gruzijski borac već je upisao šest pobjeda i prometnuo se na deseto mjesto izazivača u perolakoj kategoriji. Narednog vikenda predvodit će UFC on ESPN 30 priredbu borbom protiv iskusnog Brazilca Edsona Barboze (22-9-0, 16-9 UFC). Radi se o dvojici izrazito atraktivnih boraca koji preferiraju u borbu stojci i nerijetko oduševljavaju spektakularnim potezima. Chikadze je u zadnjem nastupu nokautirao Cuba Swansona u prvoj rundi te se nadao Top 5 protivniku, no zadovoljit će se i borbom protiv devetorangiranog Edsona Barboze.

''Ovo je velika stvar za mene, moju državu, a i generalno je velika borba. Međutim, vjerujem kako je ovo samo još jedna borba na mom putu ka postajanju UFC-ovim prvakom. Htio sam se boriti s nekim iz Top 5, no Edson je veće ime nego neki borci u Top 5. Dakle, ako prođem Edsona, čekaju me samo velike borbe i mečevi s najboljima na svijetu.'', rekao je Giga za BJPenn.com, a u nastavku je dao svoje viđenje tijeka borbe.

''Mislim da će me pokušati rušiti. On će započeti s razmjenom u stojci, a onda će osjetiti razliku u stojci i pokušat će hrvati. On će biti šokiran kada vidi koliko sam bolji u stojci, posve smo na drukčijim razinama. Tada će se pretvoriti u hrvača i pokušat će doći do rušenja.''

Giga Chikadze odradio je 44 kickboxing meča u karijeri (38-6-0) i izuzetno je samouvjeren po pitanju svojih vještina dok se borba odvija u stojci. Gruzijac vjeruje kako će tokom meča pronaći rupe kod Edsona Barboze te će ga na koncu završiti na spektakularan način.

''On ima jako dobre kružne i calf kickove, ali ja također dobro bacam te udarce, a znam ih i kontrirati. Moj prednji direkt također je vrlo dobar i kod njega vidim puno nedostataka koje mogu iskoristiti. Međutim, neću ništa forsirati jer nekada kada forsiram nokaut, jednostavno ne mogu doći do toga. Jednostavno ću ući u kavez, odradit ću svoju stvar i biti ću eksplozivan kada bude potrebe za time. Pobijedit ću u ovoj borbi na spektakularan način.'', dodao je 32-godišnji ''Ninja''.

Gruzijac se nada pobjedi bez previše pretrpljene štete, a zatim planira ostati spreman kako bi poslužio kao zamjena za glavnu borbu na UFC 266 priredbi. Naime, tada će se obračunati Alexander Volkanovski i Brian Ortega u borbi za prvaka UFC-ove perolake kategorije. Ukoliko niti jedan od aktera ne otkaže tu borbu, Chikadze želi Top 3 protivnika i svojevrsni ''title eliminator'', odnosno u slučaju pobjede želi priliku za napasti pojas.

''Želim napad na titulu. Biti ću pričuvni borac za borbu između Volkanovskog i Ortege na UFC 266 priredbi. Nakon što završim ovu borbu, vjerujem da ću biti sposoban poslužiti kao zamjenski borac. Holloway i Rodriguez će se boriti u studenom i stoga smatram kako ima smisla da ja budem zamjena.''

Giga Chikadze možda previše gleda u budućnost jer ga čeka vjerojatno najteži i uz Cuba Swansona najiskusniji protivnik do sada. Barboza je u dobrom nizu od dvije pobjede zaredom te također ima ambicije napasti sam vrh kategorije. Problem su mu gotovo uvijek predstavljali dobri hrvači, a Giga je nešto posve suprotno. Uskoro ćemo vidjeti je li Chikadze uistinu toliko bolji u stojci kao što trenutno najavljuje.

Linker
12. travanj 2024 14:59