UFC

Gilbert Burns bijesan što ga je Belal Muhammad preskočio na rang ljestvici: Brzo je dobio odgovor

Burns i Muhammad

 Screenshot (youtube, Themaclife)
Muhammad je četvrti, a Burns je samo za jedno mjesto ispod njega no i dalje mu smeta što je ‘‘zauzeo njegovo mjesto‘‘

UFC-ova velter kategorija slovi za jednu od najzanimljvijih, a i ako pogledamo imena koja se u njoj bore, bit će nam jasno i zašto. Relativno nedavno je došlo i do promjene na samom tronu, a Leon Edwards je nokautom protiv Usmana postao novi prvak.

Pored njih dvojice tu su Gilbert Burns, Khamzat Chimaev, Belal Muhammad, Stephen Thompson, Shavkat Rakhmonov… To je samo dio boraca koji nastupa u ovoj kategoriji, no Gilbert Burns i dalje smatra kako je velter kategorija izuzetno spora i dosadna. Svoju frustraciju je prije svega pripisao činjenici da je Belal Muhammad bolje rangiran od njega:

‘‘Nikad se ne pomiče! To me jako frustrira, ali prebolio sam to. Borim se protiv Neila Magnyja, ali kako je moguće da Belal Muhammad pobijedi Seana Bradyja i preskoči me na rang ljestvici. Razumijem, ima nekoliko pobjeda, ali mene nije pobijedio. Zašto je uzeo moje mjesto? Također je odbio borbu protiv mene. Zašto je uzeo moje mjesto?‘‘, rekao je Burns jučer za medije.

Muhammad mu je i odgovorio: ‘‘Zato što imaš jednu pobjedu protiv rangiranog borca a ja imam četiri. Još si preklinjao za borbu s Masvidalom posljednjih sedam mjeseci‘‘.

Teško se složiti s Burnsom da je velter dosadna kategorija u UFC-u, a uz laku je uistinu jedna od najatraktivnijih. No, ono što Burnsa muči ne leži u atraktivnosti kategorije nego u načinu formiranja rang ljestvica, s čim kategorija nema veze.

Belal Muhammad je još uvijek bez protivnika, no učestalo proziva Khamzata Chimaeva koji mu još niti jednom nije odgovorio.

Linker
15. travanj 2024 05:42