UFC

Gilbert Burns favorizira Edwardsa: ‘On je još i opasniji od Usmana, a Usman je bio uspješan protiv Colbyja‘

Leon Edwards vs. Kamaru Usman 

 Alejandro Salazar/PXImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Bit će ovo klasični sukob stilova u kojemu će pobijediti onaj koji bude uspješniji u nametanju svog tempa i stila borbe, a takvim mečevima se uvijek veselimo

Idućega tjedna nas očekuje fenomenalna UFC 296 priredba, a u glavnoj ulozi ćemo gledati prvaka Leona Edwardsa i Colbyja Covingtona u meču za titulu velter kategorije. Colbyja dugo nije bilo u kavezu, tako da će biti zanimljivo vidjeti hoće li uspjeti ugroziti Edwardsa i postati prvakom.

Upravo se mnogi pozivaju na ‘‘ring rust‘‘, odnosno ‘‘zahrđalost‘‘ borca jer se dugo nije borio, što je u ovom slučaju Covington (godinu i devet mjeseci). Gilbert Burns smatra da je Edwards u svakom slučaju opasniji borac od Covingtona:

‘‘Mislim da je to dobar meč za Leona iskreno, jer, Kamaru Usman je imao jako puno uspjeha protiv Covingtona. Naravno, obojica su hrvači, to ipak čini razliku, ali Leon je jako dugačak. Ima velik doseg ruku, njemu će biti lakše braniti rušenja i borbu održavati na nogama‘‘, započeo je ‘‘Durinho‘‘ svoju analizu za Stake.com.

‘‘On je dosta opasniji od Kamarua, puno je svježiji. Ima brže ruke, isto kao i ‘‘kickove‘‘. Mislim da će uspjeti obraniti rušenja i na nogama dominirati Colbyja jer je jako precizan i jako brz. Ima snagu u ‘kickovima‘, ima snagu i u rukama. Mislim da će Leon pobijediti. Neće biti lako, ali svejedno mislim da će on to riješiti‘‘, pojasnio je.

Bit će ovo klasični sukob stilova u kojemu će pobijediti onaj koji bude uspješniji u nametanju svog tempa i stila borbe, a takvim mečevima se uvijek veselimo. Na ovaj nećemo čekati još dugo jer je UFC 296 na rasporedu već idućega tjedna.

Linker
27. travanj 2024 08:44