UFC

Gilbert Burns: ‘Ne bih se borio protiv Chimaeva dok je deseti u poretku, ali jako se želim boriti‘

Gilbert Burns

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Drugorangirani izazivač velter kategorije smatra kako mu UFC neće niti ponuditi taj meč

Khamzat Chimaev i dalje uživa veliku pažnju, što od strane medija i fanova, a što od strane ponajboljih velteraša unutar UFC-a. Jedan od onih čiju je pažnju posebno zaokupio, jeste Gilbert Burns. Brazilac je sve češće na glasu kao idući protivnik sjajnog Čečena. ‘‘Durinho‘‘ je poznat kao borac koji nikada ne odbija mečeve, no ponudio je i drugu perspektivu po pitanju borbe protiv trenutno desetorangiranog izazivača UFC-ove velter kategorije.

‘‘Mislim da se neću boriti s njim dok je na desetom mjestu. On će vjerojatno odraditi još jednu borbu, a nakon što pobijedi petorangiranog ili šestorangiranog velteraša i približi se Top 5, borio bih se s njim, nema problema. Dok je samo u Top 10, ne bih se borio. Ali tu se borim sam sa sobom. Top 10 protivnik nema mi smisla, ali želim se boriti, stoga je komplicirano.‘‘, objasnio je Gilbert Burns za Trocação Franca podcast.

35-godišnji brazilski borac trenutno je na drugom mjestu u poretku izazivača, a u nastavku razgovora objasnio je zašto smatra da mu UFC-ovi matchmakeri neće niti ponuditi meč protiv Chimaeva.

‘‘Više puta sam pitao za borbu protiv Neila Magnyja koji je oko devetog mjesta (Magny je osmi u poretku izazivača, op.a.). UFC mi nije htio dati tu borbu zbog stanja u poretku. Dakle, oni mi neće niti ponuditi Khamzata jer mi nisu dali niti Magnyja zbog stanja u poretku. Ali čovječe, ja se tako jako želim boriti, bilo bi mi teško reći ne.‘‘

Dakle, Burns u svojoj glavi ima određeni sukob interesa. Pozicija Chimaeva u poretku izazivača ne privlači ga dovoljno jer je Čečen puno niže rangiran, no istovremeno, Gilbert Burns jednostavno ne može odbiti borbu i to je nešto zbog čega ga mnogi obožavaju.

‘‘UFC zna da ja neću odbiti borbu. Bila bi to borba večeri (protiv Chimaeva). Morali bi nam isplatiti novac za PPV jer bi to bila odlična borba. Obojica možemo stajati i razmjenjivati udarce, znamo grapplati i možemo rušiti jedan drugog. Mislim da mene ne bi rušio kao što je rušio Jinglianga. Međutim, ako me sruši, to bi bilo sjajno. Ova borba dogodit će se jednog dana. Nisam siguran hoće li to biti ove godine, ali vjerujem da će se dogoditi iduće godine.‘‘, dodao je ‘‘Durinho‘‘.

Što se Chimaeva tiče, Burns ne taji da se radi o sjajnom borcu i za njega ima samo riječi hvale.

‘‘Mislim da je Khamzat stvarno čvrst. On je novi, ali konstantno se želi boriti. Sviđa mi se taj stil i prozivanje svih boraca. ‘Hype‘ je tu i dobro za njega. Radi odličan posao. Tko ne bi htio takav ‘hype‘? Razvalio je protivnike, uzeo je mikrofon i zna kako govoriti i tražiti mečeve. Smatram da radi sjajan posao.‘‘, izjavio je Brazilac.

Ipak, Burns smatra kako pravi ispiti tek slijede za Chimaeva, a ponudio je i konkretna imena za koje smatra da bi mogli biti težak izazov za Khamzata.

‘‘Mislim da je puno hrvača i grapplera na visokoj razini koji bi mu zakomplicirali stvari. Izuzev Kamarua, koji je također kompliciran za njega, mislim da bi mu Colby Covington i ja mogli zakomplicirati stvari. Nismo ga vidjeli niti protiv udarača na visokoj razini, kao što su Vicente Luque i ‘Wonderboy‘. Dva vrlo opasna udarača koji vas mogu nokautirati jednim udarcem. Sudeći po njegovom hrvanju, mislim da bi mu Colby i ja otežali stvari, a Vicente (Luque) i ‘Wonderboy‘ bi mu napravili probleme na nogama.‘‘, zaključio je ovaj sjajni brazilski borac.

Linker
20. travanj 2024 02:21