UFC

Gilbert Burns objasnio zašto je pristao na ‘short notice‘ meč protiv Belala: ‘Prvotno sam tražio Colbyja‘

Gilbert Burns

 Screenshot (youtube, Mma Fighting)
‘‘Durinho‘‘ nezaustavljivo maršira ka novom napadu na titulu, ali čeka ga još jedna prepreka

Gilbert Burns sve je omiljeniji borac među MMA fanovima. Brazilac nam već neko vrijeme dokazuje kako je uistinu spreman boriti se u bilo kojem trenutku i da nikada ne bira protivnike. Tako će u razmaku nešto kraćem od mjesec dana odraditi dva jako teška meča, a ovotjedni meč protiv Belala Muhammada bit će Burnsov treći u ovoj kalendarskoj godini.

‘‘Durinho‘‘ dodatno poštovanje zaslužuje zbog činjenice da je mogao uzeti pauzu i čekati meč između Leona Edwardsa i Colbyja Covingtona. Dana White obećao je Burnsu ulogu zamjenskog borca i Burns bi uskočio u meč za titulu, u slučaju otkazivanja Colbyja Covingtona. Nakon meča Covingtona i Edwardsa, Burns bi vjerojatno bio sljedeći u redu za napad na titulu, ali ‘‘Durinho‘‘ je unatoč tome prihvatio još jedan meč.

‘‘Leon Edwards je dao intervju u kojem govori da je ozlijeđen i neće se boriti do desetog mjeseca. Tada sam si rekao: ‘Okej, moram se boriti‘. Par dana kasnije Charles Oliveira je otkazao nastup na UFC 288 eventu i tu sam vidio priliku, ali sam se pitao s kime bih se mogao boriti.‘‘ započeo je Burns na konferenciji za medije, a potom je dodao kako je tražio meč protiv Colbyja Covingtona.

UFC je odbio Burnsov zahtjev, jer Colby Covington je određen kao sljedeći izazivač za titulu prvaka u velteru. Uzmemo li u obzir da se Edwards neće boriti do desetog mjeseca, Covington i Burns uistinu su mogli odraditi meč kako bi odredili tko će napasti titulu, ali UFC želi Colbjya kao izazivača i čvrsto se drže tog stava.

‘‘Sean Shelby (UFC-ov matchmaker) me nazvao i rekao: ‘Colby nije dostupan. On će se boriti za titulu, ali imamo Belala Muhammada‘. Odmah sam pristao.‘‘, pojasnio je Burns.

Brazilac je dodao kako su čelnici UFC-a obećali napad na titulu pobjedniku ovom meča. Covington će dobiti svoju šansu prije njih, ali pobjednik meča između Burnsa i Belala Muhammada bit će izazivač za titulu nakon Colbyja Covingtona.

Realnost je da su to obojica i zaslužili, a njihov ovotjedni meč na UFC 288 eventu predviđen je na pet rundi. Muhammad i Burns očito žele što bolju pripremu za potencijalni napad na pojas, a nema se što dodati, osim da obojica zaslužuju poštovanje.

Linker
19. travanj 2024 02:11