UFC

Gilbert Burns: ‘Osvojio sam ‘NMF‘ pojas, sada želim ‘BMF‘ pojas‘

Gilbert Burns
 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
‘‘Durinho‘‘ je jako dobrom izvedbom došao do velike pobjede na UFC 264 eventu

34-godišnji brazilski borac vratio se pobjedničkim vodama nakon što je u sunaslovnoj borbi na UFC 264 priredbi porazio Stephena ''Wonderboyja'' Thompsona. Gilbert ''Durinho'' Burns dvaput se borio ove godine, a u veljači ga je Kamaru Usman nokautirao u trećoj rundi borbe za pojas prvaka u UFC-ovoj velter kategoriji. ''Durinho'' je proteklog vikenda imao težak ispit u vidu izrazito neugodnog Thompsona, no pružio je taktički jako dobru izvedbu i ponovno se uključio u borbu za idućeg izazivača. Burns je naveo niz imena s kojima bi se rado borio u idućem nastupu, no jedno ime ipak preferira.

''Upravo sam osvojio ''NMF'' pojas (Nicest Mother Fucker - najpristojniji je**č majki). Sada želim ''BMF'' pojas (Baddest Mother Fucker - najopakiji je**č majki). Ako Leon Edwards želi borbu, spreman sam. Nate Diaz također može dobiti svoje. Međutim, borba s Masvidalom je ona koju jako želim, ali on ima dva poraza u nizu. Jorge donosi puno novca i stoga mi moraju podebljati honorar za borbu protiv njega. Borit ću se s Masvidalom ukoliko me stavite na PPV priredbu. Znam da sam se nedavno borio za titulu i ne mogu odmah tražiti novu priliku. Ne vjerujem da će mi ju dati i zato želim nastaviti raditi. Planiram ostati discipliniran te se dodatno poboljšavati. Moram pronaći balans kojim ću ostati discipliniran ali ću istovremeno i završavati borbe.'', izjavio je Burns na konferenciji za medije nakon UFC 264 eventa. Inače, Stephena Thompsona često se nazivalo ''Nicest Mother Fuckerom'' i iz toga proizlazi Burnsova izjava o ''NMF'' pojasu.

Očekivalo se da bi Gilbert Burns mogao biti opasan i neugodan test za Kamarua Usmana koji trenutno djeluje nepobjedivo. Imao je ''Durinho'' svojih trenutaka u toj borbi, no kada je Usman pohvatao konce i nametnuo svoj tempo, ubrzo je došao i do pobjede nokautom. Burns pomalo razmišlja o revanšu te smatra kako zna što treba promijeniti u svojoj pripremi.

''Puno stvari moram promijeniti u svojim pripremama. Puno radim na mentalnim promjenama. Ušao sam izrazito ljutito u tu borbu, bio sam emotivan i to me koštalo te borbe. Moram ostati discipliniran i biti više tehnički profinjen. Zato želim odraditi još jednu ili dvije borbe prije idućeg napada na pojas i nemam problema s tim. Upravo sam napravio nešto što tipovi poput Johnyja Hendricksa i Tyrona Woodleyja nisu uspijevali. Rušio sam ''Wonderboya'' na način koji njima nije polazio za rukom. Svejedno ću i dalje napredovati i pokušati doći do finiša idući puta.''

Gilbert Burns zdravo razmišlja i pravo je osvježenje vidjeti borca pri vrhu kategorije koji ne smatra da ga jedna pobjeda automatski čini idućim izazivačem. Brazilac je svjestan da je relativno uvjerljivo izgubio borbu za pojas te da mora dodatno raditi prije nego dođe do nove prilike. Dugo vremena Gilbert Burns nije djelovao kao borac koji će dogurati do samog vrha, no 2019. godina i povratak u velter kategoriju donose zaokret u njegovoj karijeri. Četiri pobjede u nizu dovele su ga do prilike za osvojiti pojas. Iako nije bio uspješan, pobjedom protiv ''Wonderboya'' dokazao je kako pripada elitnoj grupi velter kategorije, a njegov napredak vidljiv je u svakom nastupu koji odradi. Hoće li to biti dovoljno za osvojiti pojas jednog dana, ostaje za vidjeti.

Linker
25. travanj 2024 08:20