UFC

Gilbert Burns poslao upozorenje Chimaevu: ‘Ukoliko Costa obrani rušenja, čeka te jedna duga noć‘

Gilbert Burns vs. Khamzat Chimaev 

 James Gilbert/Getty images/Profimedia
Ne treba previše podcjenjivati Costu u ovom meču jer iako je Khamzat veliki favorit, Costa ipak tamo neće doći s namjerom da izgubi

Skoro je godina dana prošla od posljednjeg nastupa popularnog Khamzata Chimaeva, ali sada smo barem saznali kada se i protiv koga vraća. Paulo Costa dočekat će ga na povratku u srednju kategoriju na UFC 294 priredbi u desetom mjesecu u Abu Dhabiju, a to će biti izuzetno važan meč za njega.

Mnogi s pravom favoriziraju Chimaeva u ovom okršaju, no Paulo Costa je borac kojeg ne treba prerano prekrižiti. S tim se slaže i Gilbert Burns, nekadašnji Khamzatov protivnik koji smatra da će ‘‘Borz‘‘ imati problema ukoliko Costa obrani rušenja.

‘‘Ovo je jako dobra borba. Uskoro ću na svom YouTube kanalu izbaciti veliku analizu, ovo je jedna jako bliska borba. Mislim da će klinč o svemu odlučiti. Mislim da će Khamzat doći i raditi veliki pritisak, pokušavat će srušiti Costu na pod. Ali ako Costa uspije obraniti rušenja i koristiti svoje udaračke sposobnosti, bit će to jako duga noć za Khamzata‘‘, rekao je Burns nakon priredbe u Singapuru.

‘‘Ovo će biti jako bliska borba i bit će odlučena u klinču. Ako ga Khamzat uspije srušiti, Khamzat će i pobijediti. No ukoliko se Costa obrani i počne udarati, on će pobijediti. Jako blizak meč‘‘, dodao je.

Ovo je borba preko koje će Khamzat konačno pokušati doći do napada na UFC-ovu titulu, a nema sumnje da će i sam Adesanya tražiti taj meč ukoliko svlada Costu u Abu Dhabiju. Međutim, ne treba previše podcjenjivati Costu u ovom meču jer iako je Khamzat veliki favorit, Costa ipak tamo neće doći s namjerom da izgubi.

Linker
30. travanj 2024 05:23