UFC

Volkan Oezdemir istaknuo velik napredak nakon pobjede: ‘Ako se možete nositi s njegovim hrvanjem, nitko vam ne može zaprijetiti!’

 JULIEN DE ROSA Afp
‘U svojim treninzima stavio sam velik naglasak na hrvanje, imam tri do četiri treninga dnevno‘

Nakon zanimljivog preliminarnog dijela UFC Fight Night 226 eventa, uslijedio je "main card". Prve tri od ukupno šest borbi na ‘‘main card‘‘ ponudile su tri prekida, a dva prekida vidjeli smo već u prvoj rundi.

Podosta nejasna bila je odluka UFC-ovih ‘‘matchmakera‘‘. Debitant u organizaciji Bogdan Guskov (14-3-0) uparen je s Volkanom Oezdemirom, devetorangiranim izazivačem unutar poluteške kategorije.

Borac rodom iz Uzbekistana jednostavno nije bio dorastao ovakvom izazovu i već od početnih minuta vidjelo se da je Volkan Oezdemir ipak osjetno viša razina borca. Uspio je Oezdemir u par navrata čisto pogoditi, a sredinom runde došao je i do rušenja. Panično se Guskov branio, okrenuo je leđa, a Oezdemir je iskoristio priliku i zaključao je stražnje gušenje (RNC). Nakon tri minute i 46 sekundi, Guskov je morao tapkati, a Oezdemir je upisao sedmu pobjedu u svom 13. nastupu za najjaču svjetsku MMA promociju.

Švicarac svoju pobjedu pripisuje treninzima s Khamzatom Chimaevim, opasnim Čečenom koji je do sad neporažen u UFC-u i kojeg ove godine čeka borba protiv Paula Coste u Abu Dhabiju.

"U svojim treninzima stavio sam velik naglasak na hrvanje, tri do četiri treninga dnevno, bilo je jako teško", priznaje Oezdemir u intervjuu nakon meča u Parizu.

Ako se može nositi s njegovim hrvanjem, Švicarac je znao da mu nitko drugi ne može predstaviti prijetnju.

"Treniranje s njim bilo je teško, ali osjećam napredak. Ako možete obraniti rušenje od tog lika, znate da možete i od bilo koga drugog. Intenzitet i volumen treninga koje Chimaev donosi u dvoranu stvarno su odlični", nahvalio ga je.

Na nadolazećem UFC 294 "eventu" Khamzat Chimaev suočit će se s Brazilcem Paulom Costom u srednjoj kategoriji, a Volkan Oezdemir mu planira pomoći u pripremama.

‘"Sada trenira u Abu Dhabiju, ali bit ću uz njega u nadolazećem kampu prije njegove borbe s Costom", otkriva.

Bit će zanimljivo pratiti hoće li Chimaevu prisutnost iskusnog poluteškaša pomoći u pripremama, ali iskustvo koje ima sigurno će biti veliki faktor.

Linker
27. travanj 2024 00:52