UFC

Gilbert Burns potvrdio očekivano: ‘Nikad se ne bih borio protiv Luquea!‘

Gilbert Burns i Vicente Luque
 Instagram
Iako bi njihova borba ponudila puno toga, Gilbert Burns i Vicente Luque sigurno ju neće napraviti

Pobjedom koju je na UFC 265 priredbi ostvario protiv Michaela Chiese, Vicente Luque trebao bi uskočiti u Top 5 poredak ljestvice izazivača UFC-ove velter kategorije. Upisao je desetu pobjedu u posljednjih 11 borbi, od čega čak devetu prekidom te je Brazilac time potvrdio da se na njega itekako treba računati u kontekstu eventualnog napada na titulu. Do njega mu nedostaje možda samo jedna pobjeda, a borac bolje rangiran od njega preko kojeg ju sigurno neće tražiti je Gilbert Burns.

Naime, odmah nakon Luqueove pobjede, pojavio se određeni broj komentara, vjerojatno nedovoljno upućenih osoba, kako je sad potrebno upariti Luquea i Burnsa. Svi koji malo detaljnije prate UFC priredbe vjerojatno znaju da su njih dvojica članovi Sanford MMA tima te da jedan drugom redovno na priredbama budu u kutu. Tako se može pretpostaviti da njihova međusobna borba nije opcija, što je zapravo Burns i sam potvrdio putem objave na Twitteru.

"Samo da svima bude još jednom jasno. Vicente Luque mi je više od prijatelja. On je moj brat, pravi brat. Nema nikakve šanse da se ikad borim protiv njega", napisao je Burns uz četiri priložene zajedničke fotografije.

Burns se već borio protiv timskog kolege Kamarua Usmana za titulu, no tu je situacija ipak malo drugačija. Iako gaje međusobno dobre odnose, oni se nikad nisu proširili izvan dvorane, tako da su Usman i Burns ostali tek kolege, odnosno trening ili sparing partneri. S druge strane, Luque je čovjek s kojim organizira zajednička obiteljska druženja.

Svakako za obojicu postoje jako dobre opcije potencijalnih idućih borbi, a na UFC-ovim matchmakerima je da odrade posao i potvrde ih. Oni najbolje znaju koga, kada, gdje i protiv koga mogu upariti.

Linker
18. travanj 2024 14:32