UFC

Michael Chiesa podlegao je pritisku: ‘Slomio sam se psihički, Vicente Luque hladnokrvni je ubojica‘

Michael Chiesa i Vicente Luque
 Alex Bierens de Haan/Getty images/Profimedia
‘‘Maverick‘‘ se pobjedom nadao približiti samom vrhu i borbi za titulu

Velika očekivanja nametnuo si je Michael ''Maverick'' Chiesa prije borbe protiv Vicentea Luquea. Svjestan je bio kako ga peta pobjeda u nizu dovodi jako blizu potencijalne borbe za UFC titulu, a to bi bila prva takva prilika za ''Mavericka''. Međutim, šestorangirani velteraš Vicente Luque pokazao se nepremostivom preprekom ovaj puta, a Chiesa se putem svog Instagram profila obratio javnosti i fanovima.

''Želim se odmah suočiti s ovime. Prvo i najbitnije, čestitke Vicenteu Luqueu on je hladnokrvni ubojica i dobra osoba. Bila mi je čast dijeliti kavez s njim i s nestrpljenjem iščekujem vidjeti što je iduće za njega.'', napisao je Chiesa u uvodu svog obraćanja, a zatim je objasnio kako su ga pritisak, odnosno mentalno stanje doveli do lošijeg nastupa.

''Reći da sam posramljen nedovoljno opisuje moje osjećaje. Fizički sam bio u najboljoj formi svog života, no vodio sam mentalne borbe svakoga dana. Stavio sam se pod preveliki pritisak ususret ovoj borbi i jednostavno sam se psihički slomio. Pogledamo li povijesno kroz moju karijeru, svaki puta nakon teških trenutaka i poraza, vratio bih se i nevjerojatno bi napredovao. Nekoliko pobjeda i ponovno sam u konkurenciji (za pojas). Cilj ostaje isti, a moja vjera jednako je jaka kao i prije. Svaku osobu koja me podržava volim toliko jako da me boli.'', napisao je ''Maverick''.

Svrstavao se Chiesa u potencijalne izazivače ukoliko pobijedi Luquea i to mu je definitivno stvaralo nepotrebni pritisak prije borbe s izuzetno dobrim i opasnim borcem. Ipak, za očekivati je kako ''Mavericka'' ovaj poraz neće koštati velikog pada u poretku s obzirom da je izgubio od borca koji je rangiran jedno mjesto ispod njega. Vrijeme će pokazati može li Chiesa doći do novog pobjedničkog niza te ima li kapacitet za napasti sam vrh UFC-ove velter kategorije. U prosincu ove godine napunit će 34 godine i definitivno ima još nekoliko dobrih godina nastupanja pred sobom.

Linker
18. travanj 2024 00:36