UFC

Gilbert Burns pozitivan na koronavirus

Gilbert Burns
 screenshot/YouTube
UFC 251 ostao je bez glavne borbe budući da je Gilbert Burns pozitivan na koronavirus

Niz loših vijesti za UFC se nastavlja, no ova današnja kvari im planove na više različitih načina. Naime, glavna borba UFC 251 priredbe između Kamarua Usmana i Gilberta Burnsa, odnosno borba za titulu prvaka velter kategorije, je otkazana.

 

Razlog toga je pozitivan nalaz na koronavirus kod izazivača koji je prije dva dana pristigao u Las Vegas, gdje je testiran prije leta za Abu Dhabi. Tamo se ipak neće zaputiti nego je odmah upućen u izolaciju i na liječenje. Službeno je potvrđeno kako je Gilbert Burns obolio od COVID-19 bolesti. Borba bi se trebala ugovoriti za neki kasniji datum, odnosno UFC nema namjeru priliku za napad na titulu davati nekom drugom borcu.

"Ovo vijesti su me uništile. Ne osjećam se dobro, no pobijedit ću ovu bitku", napisao je Burns na Twitteru nakon što je vijest postala javna.

Osim Burnsa, pozitivan je i njegov brat Herbert te trener Greg Jones. Kamaru Usman također nije otputovao nego će se i on vratiti kući, gdje bi se trebao pripremati za novi datum borbe.

UFC 251, koji se održava u subotu 12. srpnja, ovako ostaje na dvije borbe za titulu. Za onu u bantam kategoriji borit će se Petr Yan i Jose Aldo, dok će se za titulu perolake kategorije boriti Alexander Volkanovski i Max Holloway. Trenutno nije potvrđeno koja će preuzeti ulogu "main eventa".

Linker
27. prosinac 2020 14:54