UFC

Gilbert Burns smatra da je postao veliko ime velter kategorije i pritom proziva dvojicu boraca

LAS VEGAS, NV - JULY 10: (L-R) Gilbert Burns prepares to fight Stephen Thompson in their welterweight bout during UFC 264 at T-Mobile Arena on July 10, 2021, in Las Vegas, Nevada, United States.,Image: 620894288, License: Rights-managed, Restrictions: FOR EDITORIAL USE ONLY. Icon Sportswire (A Division of XML Team Solutions) reserves the right to pursue unauthorized users of this image. If you violate our intellectual property you may be liable for: actual damages, loss of income, and profits you derive from the use of this image, and, where appropriate, the costs of collection and/or statutory damages up to $150,000 (USD)., Model Release: no, Credit line: Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia

 LOUIS GRASSE/PXIMAGES/ICON SPORTSWIRE/NEWSCOM/PROFIMEDIA Louis Grasse/pximages/icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Odlični brazilski velteraš željan je novog nastupa, ali zanimaju ga isključivo veliki mečevi

Iako je Gilbert Burns izgubio u posljednjem nastupu koji je odradio protiv Khamzata Chimaeva, dojam je kako se prihvaćanje tog meča pokazalo kao dobra odluka.

''Durinho'' je ukazao na određene slabosti Khamzata Chimaeva, uspio ga je višestruko puta ozbiljnije ugroziti i osvojio je srca navijača svojim borbenim pristupom.

Tko god Burnsa dulje prati, zapravo nije niti ostao iznenađen njegovom izvedbom. Gilbert je borac u punom smislu te riječi, a kako su godine odmicale, nekoć isključivo parteraš, postajao je sve kompletnijim borcem.

Porazom od Chimaeva, Burns je skliznuo s drugog na četvrto mjesto u poretku izazivača UFC-ove velter kategorije. Pojas je njegova najveća želja, a pobjeda mu je potrebna u sljedećem nastupu. Kad je u pitanju protivnik, Burns bi se rado obračunao s nekim od dvojice boraca.

''Mislim da su protivnici koji trenutno imaju smisla za mene Colby Covington ili Jorge Masvidal. To su dva meča koja želim, unatoč njihovim pravnim problemima. Ako moram čekati, čekat ću, nije me briga. Ne želim nekog niskorangiranog protivnika. Sada postajem veliko ime te kategorije. Nemojte me krivo shvatiti, još uvijek bih se borio s bilo kime, ali neki borci moraju dokazati da zaslužuju taj meč. Davao sam priliku svim tipovima, ali stvara se sada nekako mijenjaju i to su dva protivnika koja želim.'', objasnio je ''Durinho''

Burns smatra kako je svojim nastupima izborio status određene zvijezde u kategoriji, odnosno probio se među najveća imena u velteru. Brazilac je dugo bio poznat kao borac koji je spreman uskočiti na bilo kakav ''short notice'' i boriti se s doslovno bilo kojim borcem u kategoriji. Čini se kako ga je to malo umorilo i 35-godišnjak sada želi malo pomnije birati mečeve u kojima će nastupati. Nakon meča protiv Chimaeva, smatra da je u poziciji tražiti takve stvari i teško ga je osporavati.

''Uvijek sam htio biti veliko ime i puno sam radio za to. Sada se to konačno događa. Moram zajahati taj val i iskoristiti njegove prednosti. Količina ljubavi koju dobivam od fanova je luda. Prilike koje mi se otvaraju puno su drukčije nego prije i to će se očitovati u mom sljedećem nastupu. Dolazim s krvlju u ustima. Taj meč s Khamzatom bio je tako tijesan. Puno ljudi vidjelo je moju srčanost, radišnost i činjenicu da se ne predajem. To planiram pokazati i u narednoj borbi, protiv velikog imena. Pokazat ću ljudima što mogu. Kako bih zacementirao svoju karijeru, moram doći do pojasa. Ništa osim velike borbe ne može me približiti tome.'', dodao je Burns u razgovoru za MMA Junkie.

Linker
25. travanj 2024 07:54