UFC

Glavni trener Belala Muhammada otkrio najveću slabost koju posjeduje Shavkat Rakhmonov

Shavkat Rakhmonov

 Louis Grasse/pximages/icon Sportswire/newscom/profimedia
Taylor je očito već počeo sastavljati taktiku za neporaženog Rakhmonova

Louis Taylor smatra da će Shavkat Rakhmonov morati završiti Belala Muhammada kako bi ga pobijedio.

Taylor očekuje da bi Rakhmonov (18-0) mogao biti prvi izazivač za naslov protiv Muhammada. Rakhmonov ima stopostotni učinak završavanja borbi, ali glavni trener Muhammada upozorava na njegov tempo i izdržljivost.

"Kapacitet kondicije bit će ključan faktor, i mislim da ćemo ga pobijediti s 3-2 ili 4-1" rekao je Taylor za Sportskeeda. "Gledam borce poput Shavkata. On je finišer, i u tome je jako dobar. Ali, ako ne uspiješ izbaciti Belala iz igre, on će se nastaviti boriti."

Bivši prvak Kamaru Usman (20-4) također se spominje kao mogući izazivač za naslov nakon što je više puta razmijenio riječi s Muhammadom.

"Mislim, radije bih borbu s Usmanom" rekao je Taylor. "Ali ne, ne, ne. Obojica su zaslužni i visoko poštovani borci. Ako gledamo na brojeve, onda je to Usman. Ako gledamo na naslijeđe i preuzimanje nečijeg ‘0‘ omjera, to bi bio Shavkat."

Rakhmonov je za MMA Fighting izjavio da je Muhammad odbio povratak u oktogon u listopadu, nešto što je prvak odmah odbacio. Muhammad je osvojio naslov prije nešto više od mjesec dana, kada je dominirao protiv Leona Edwardsa na UFC 304.

Taylor smatra da bi se prva obrana naslova mogla zakazati ubrzo nakon listopada.

"Ako pogledate Belalovu karijeru, najduži prekid koji je ikad imao bio je između borbe s Gilbertom Burnsom i borbe s Leonom. To je doslovno bilo najduže odsustvo koje je Belal ikada imao" rekao je Taylor. "Bilo mi je nervozno što je prešao iz tako dugog prekida u borbu visokog kalibra. Mislim da bi bilo idealno da se borba održi u studenom ili prosincu. To bi bilo sjajno."

Linker
05. rujan 2024 21:57