UFC

‘Volio bih se boriti s njim. Tip je pušiona, ušao bih u oktogon i doslovno bih ga išamarao!‘

Sean Strickland

 Usa Today Network/Ddp Usa/Profimedia
Ova borca koji su na samom vrhu svojih kategorija već su nekoliko godina u lošem odnosu

Sean Strickland je upozoren da bi borba protiv njega bila jedna lagana pobjeda za novokrunjenog UFC velter prvaka.

Strickland je svrgnuo Israela Adesanyu i osvojio svjetski naslov prošle godine, ali je tijesnom odlukom izgubio pojas u prvoj obrani protiv Dricusa Du Plessisa u siječnju. Otada je zasjeo na mjesto prvog izazivača pobijedivši Paula Costu na UFC-u 302.

Međutim, novi prvak velter kategorije Belal Muhammad vjeruje da bi, unatoč razlici u veličini, bez problema pobijedio Stricklanda kada bi se njih dvojica borili. Imaju dugogodišnje rivalstvo koje bi želio riješiti u kavezu.

Muhammad traži niz različitih izazivača za svoj pojas otkako je u srpnju pobijedio Leona Edwardsa na UFC-u 304, ali jedno iznenađujuće ime koje je spomenuo u nedavnom intervjuu bilo je ono bivšeg prvaka UFC-ove srednje kategorije.

"Volio bih se boriti sa Seanom (Stricklandom), ne mora čak biti ni pojas na kocki", rekao je Muhammad za Submission Radio. "To bi bila borba koju bih želio na toj težini, do 84kg.‘‘

"Mislim da on više neće osvajati naslov, tip je pušiona. Išamarao bih ga, doslovno bih ušao i išamarao ga. Kad pomislim na teške borbe, Sean nije jedna od njih. Mislim da bi mi bio laka borba, pobjeđuje mnoge s kardio izdržljivošću, a ja imam bolji kardio od njega."

Dvojac dijeli dugogodišnje rivalstvo koje uglavnom proizlazi iz Stricklandovog neumornog ‘‘trolanja‘‘ svih UFC boraca na društvenim mrežama. Postoji poznati video u kojem Strickland provocira Muhammada dok su u dvorani, a čini se da se sukob od tada nije smirio.

Prošle godine, Strickland je objasnio Jamesu Lynchu: "Je***i Belal, stvar s Belalom je što taj je***i tip samo brblja i ‘tweeta‘... Kažem mu: ‘Belal, borba se nikada neće dogoditi, razgovarali smo s UFC-om o tome, neće se dogoditi. Ako me ne voliš i želiš se potući, evo me, tu sam‘."

Linker
06. rujan 2024 08:09